Gemeente Oldambt


Gemeente Oldambt verstrekt subsidie aan Stichting Leergeld

De gemeente Oldambt heeft een subsidie van EUR 6.500,- beschikbaar gesteld aan de Stichting Leergeld zuidoost-Groningen, regio Oldambt / Bellingwedde. De subsidie wordt ingezet voor vergoedingen van de Stichting Leergeld aan inwoners van de gemeente Oldambt met een minimum inkomen.

Het blijkt dat ondanks reeds bestaande gemeentelijke voorzieningen zoals het Participatiefonds en de bijzondere bijstand, er toch gezinnen met kinderen zijn die buiten de boot vallen. Voor deze gevallen is de Stichting Leergeld een uitkomst.

Stichting Leergeld
De Stichting Leergeld Nederland heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. De stichting wil helpen belemmeringen op te lossen, zodat kinderen uit de doelgroep gewoon kunnen meedoen met schoolse- en buitenschoolse activiteiten. Nadat grondig is onderzocht of er gebruik kan worden gemaakt van andere (overheids)voorzieningen zoals het Participatiefonds of bijzondere bijstand, biedt de stichting snel hulp bij een aanvraag. Stichting Leergeld is één van de door het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid erkende intermediairs.