Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Prinsenhof Leidschendam als eerste ondergronds

7 juni 2011 - De wijk De Prinsenhof krijgt als eerste wijk in Leidschendam-Voorburg ondergrondse afvalcontainers. De gemeente begint deze week in de Prinses Annalaan en de Gravin Juliana van Stolberglaan met de graafwerkzaamheden voor het plaatsen van de metershoge betonnen bakken die geheel onder de grond verdwijnen. De oude bovengrondse cocons bepalen niet langer het straatbeeld; zij maken plaats voor ranke inwerpzuilen. Avalex voert het werk uit. De containers komen eind volgende week in gebruik.

Voorburg-Noord
Na De Prinsenhof volgen Park Veursehout en Voorburg-Noord, waar voor afval nu nog vuilniszakken worden gebruikt. Ongeveer driehonderd plekken in de gemeente in wijken met hoog- en stapelbouwwoningen krijgen de komende tijd ondergrondse containers voor huishoudelijk afval. De plekken van de containers zijn samen met de inwoners bepaald.

GFT
Met de komst van de containers stopt de gescheiden inzameling van GFT (groente-, fruit- en tuinafval) bij de hoog- en stapelbouw. Huishoudelijk afval, inclusief GFT, moet in de ondergrondse containers. Bewoners van benedenwoningen met een eigen tuin kunnen bij Avalex een aparte container voor tuinafval krijgen. Glas, papier, textiel en kunststof horen apart van het restafval in de daarvoor bestemde verzamelcontainers. De gemeente ziet er streng op toe dat er geen vuilniszakken of grofvuil naast de ondergrondse containers worden neergezet. Dit zorgt immers voor zwerfvuil en ontsiert de woonomgeving.