Gemeente Vlaardingen

2011


-

Samen-Schrijven genomineerd voor de Nationale Alfabetiseringsprijs 2011

07-06-2011 |

Samen-Schrijven, een lees- en schrijfproject voor laaggeletterden in Vlaardingen, maakt kans op de Nationale Alfabetiseringsprijs van het ministerie van OCW. Het project Samen-Schrijven is genomineerd voor de vakprijs. Op 8 september 2011, de Dag van de Alfabetisering, maakt het ministerie bekend of Samen-Schrijven als winnaar uit de bus komt.

Studio Orfeo is de kracht achter het project. Via Samen-Schrijven organiseren zij ontmoetingen waar mensen, die moeite hebben met lezen en schrijven, elkaar treffen. De deelnemers wisselen aan de hand van thema's ervaringen uit en schrijven met elkaar verhalen. Bedoeling is deze verhalen te bundelen tot boekwerk. Een ander onderdeel van Samen-Schrijven is de interactieve website samen-schrijven.nl. Via deze site worden mensen gestimuleerd verhalen, gedichten en raps te schrijven vanuit hun eigen vertrouwde omgeving. De beginnende schrijvers ontvangen opbouwende reacties terug van ervaren schrijvers die hen zo verder op weg helpen. Een derde onderdeel van het project is een documentaire over laaggeletterdheid in Vlaardingen. Deze documentaire -waarin deelnemers van Samen-Schrijven de hoofdrol spelen- geeft een goed beeld van het verborgen leed en de problemen waar laaggeletterden tegenaan lopen.

Samen-Schrijven in stadhuis
Het project Samen-Schrijven organiseert dinsdag 14 juni in het stadhuis een bijeenkomst voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Iedereen is welkom om met elkaar ervaringen te delen, te praten en in kleine groepjes te schrijven over het thema `hobby'. Tijdens deze ontmoeting vertellen Hans Rikken en Sanna Eichhorn over hun passie: schilderen. Hans is beeldend kunstenaar en geeft schilderles aan Sanna. Sanna werkt als bode in het stadhuis en is één van de deelnemers van Samen-Schrijven. Sinds een paar jaar volgt zij de cursus Lezen & Schrijven op het Albeda College. De website samen-schrijven.nl gebruikt ze om te oefenen met schrijven.

Op dinsdag 14 juni 2011 toont Sanna haar schilderijen in een expositie in de burgerzaal van het stadhuis (Markt 11). Dit gebeurt tijdens de ontmoeting `met pen en penseel' van Samen-Schrijven, van 19:00 tot 21:00 uur.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000