Gemeente Tytsjerksteradiel


"de Wiidpleats" ontvangt fairtrade-certificaat

Op woensdag 1 juni jl. is door Houkje Rijpstra, wethouder van de gemeente Tytsjerksteradiel, het fairtrade-certificaat uitgereikt aan alle vier de organisaties die zijn gehuisvest in "de Wiidpleats" te Earnewâld.

Zowel het bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, het Frysk Lânbou Museum, het bondsbureau van de BFVW als restaurant "De Buitenplaats" zijn namelijk met ingang van vandaag overgestapt op het gebruik van fairtrade producten. Doordat iedereen mee doet kan "de Wiidpleats" zich dus volledig fairtrade noemen.

Bewust kiezen

Het fairtrade-certificaat betekent voor de vier organisaties die zijn gehuisvest in "de Wiidpleats" dat ze enkel producten als koffie en thee met het fairtrade dan wel Max Havelaar keurmerk gebruiken. Daarmee wordt bewust gekozen voor producten waarbij de boeren een eerlijke prijs krijgen, geen kinderarbeid aan te pas is gekomen en zorg wordt gedragen voor het milieu. Voor het bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen, het Frysk Lânbou Museum, het bondsbureau van de BFVW en restaurant "De Buitenplaats" betekent dit dat ze centraal fairtrade koffie en thee inkopen en gebruiken. Bovendien gebruikt restaurant "De Buitenplaats" in haar gerechten diverse fairtrade producten en kunnen basisscholen uit de gemeente Tytsjerksteradiel een fairtrade lespakket "Eerlijkheid duurt het langst" lenen.

Fairtrade gemeente campagne

De vier organisaties zijn hiermee aangesloten bij de Fairtrade Gemeente campagne van de gemeente Tytsjerksteradiel. De principes, als eerlijke handel, die zijn verbonden aan fairtrade passen goed bij de boodschap die de organisaties gevestigd in "de Wiidpleats" willen uitdragen.

Om de keuze voor fairtrade-producten naar het publiek toe te communiceren, komt er bij de ingang van "de Wiidpleats" een bananenboom te staan met het fairtrade-certificaat.

fairtrade_certificering_Wiidpleats2
v.l.n.r. Willem Bosgra (BFVW), Henk Schenk (De Buitenplaats), Houkje Rijpstra (gemeente Tytsjerksteradiel), Sébastiaan Laarman (It Fryske Gea) en Henk Dijkstra (Frysk Lânbou Museum)

telefoon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

post Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl