Gemeente Soest

Geslaagde avond praatplan Wiardi Beckmanstraat

7 juni 2011

Dinsdag 31 mei bezochten ongeveer 30 bewoners van de Wiardi Beckmanstraat de inloopbijeenkomst over het `praatplan' voor het opknappen van de openbare ruimte rondom de flats. "Nu Portaal de flats heeft gerenoveerd, zorgt de gemeente dat de openbare ruimte er weer helemaal piekfijn uit gaat zien," legt wethouder Jannelies van Berkel uit. "Het gaat niet om een grootscheepse herinrichting maar we zorgen er wel voor dat beschadigde beplanting en bestrating wordt hersteld. Ook wordt er een speelplek vernieuwd."

Tijdens de inloopbijeenkomst konden bewoners de plannen bekijken en gelijk hun wensen kenbaar maken. De reacties waren overwegend positief maar er waren toch wat kleine wensen waar in de meeste gevallen direct in voorzien kan worden. Zo heeft een aantal bewoners bijvoorbeeld aangegeven dat bomen zó dicht bij hun woning staan, dat ze erg veel licht wegnemen en gevraagd of deze bomen weg kunnen. Maar anderen vragen juist om bomen te behouden. Daarnaast is gevraagd om overlast van brommers, fietsers maar ook hondenpoep tegen te gaan, een bloemperkje te behouden en rondom het trafohuisje niet te hoge beplanting te plaatsen.

Een aantal van de aanwezigen heeft een reactieformulier meegnomen om thuis rustig in te vullen. Op basis van alle reacties vinden er nog enkele aanpassingen plaats aan het plan. Bewoners worden daar na de zomervakantie over geïnformeerd. De uitvoering start in het najaar.