Gemeente Soest

Inspraak Van Weedestraat van start

7 juni 2011

Woensdag 1 juni heeft gemeente Soest het plan Van Weedestraat en de verkeersbesluiten officieel gepubliceerd en is de inspraakperiode van start gegaan. Tot 13 juli kan iedereen laten weten wat hij of zij van het plan vindt en is er een mogelijkheid om een officiële zienswijze in te dienen over de verkeersbesluiten.

Twee procedures

Voor het plan en de verkeersbesluiten gelden verschillende procedures. Het Uitwerkingsplan Van Weedestraat en de ruimtelijk-economische visie die daarbij hoort, vallen onder de gemeentelijke inspraakprocedure. De verkeersbesluiten vallen wettelijk gezien onder de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure. Het is daarom belangrijk voor mensen die willen reageren dat ze duidelijk aangeven of hun reactie over het algemene plan gaat of over de verkeersbesluiten.

Informatieve inloopbijeenkomst op 21 juni

Op dinsdag 21 juni van 14.00 tot 20.00 uur - houdt de gemeente weer een inloopbijeenkomst waar iedereen vragen kan stellen over de plannen. Net als de eerdere inloopbijeenkomsten op 17 mei van dit jaar en in september en november vorig jaar, gebeurt dit in Onder Ons (Burg. Grothestraat 6b).

Op verzoek van WBT Soestdijk/'t Hart organiseert de gemeente speciaal voor bewoners van die wijken een extra bijeenkomst aansluitend aan de inloopbijeenkomst. De bewoners van de wijken Soestdijk en 't Hart zijn van harte welkom tussen 20.30 en 22.00 uur in de Emmakerk, Regentesselaan 2b. In verband met de logistieke organisatie van de avond, worden bezoekers gevraagd zich van tevoren aan te melden. Dit kan per e-mail naar p.vanmoorsel@soest.nl.

Bekijk de plannen op deze website

Wilt u meer weten over het uitwerkingsplan, de ruimtelijke-economische (PDF-formaat, 1.225 kb) visie en de verkeersbesluiten? U vindt alle informatie, de plannen en de onderzoeksrapporten op deze site. Daarnaast is een ieder van harte welkom tijdens de inloopbijeenkomst in het winkelgebied.

Het plan in hoofdlijnen

Om het winkelgebied in de Van Weedestraat een aanzienlijke kwaliteitsimpuls te geven is in overleg met winkeliers, bewoners en allerlei belangenorganisaties een plan gemaakt voor herinrichting van de straat tussen de kruising met Stadhouderslaan en de rotonde Burg. Grothestraat. Het plan komt in hoofdlijnen op het volgende neer:
1. Meer ruimte om te wandelen en winkelen met een duurzaam veilige inrichting

2. Geen hoogteverschillen (dus ook goed toegankelijk voor minder validen)

3. Veel groen en bomen in de inrichting

4. Klassieke klinkers en stijlvol straatmeubilair voor een warme, dorpse sfeer

5. Eénrichtingverkeer voor auto's (richting Burg. Grothestraat)
6. Fietspaden in 2 richtingen en meer fietsenrekken
7. Behoud van parkeerplaatsen in de straat
8. Ruimte voor de markt en ontwikkelingsmogelijkheden voor ondernemers
9. Overzichtelijke uitrit naar Beek en Daalselaan bij Albert Heijn
10. Goede verkeersdoorstroming en geen overbelasting van omliggende (woon)straten

PDF bestanden kunt u openen met de gratis Adobe Reader.