Gemeente Harlingen


rec

Brandweer Harlingen oefent in REC

Maandagavond 6 juni heeft een groep van de brandweer een oefening gehouden in de REC. Om 19.30 uur werd de brandweer van Harlingen opgepiept. In de REC was brand ontstaan in een schakelkast op de 7e verdieping. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Een persoon was vermist. De opdracht was om de brand te blussen en het slachtoffer te redden.

Burgemeester Scheffer kijkt op de achtergrond toe hoe de brandweer op zoek is naar een
Deze oefening in de REC staat niet op zichzelf. Tijdens de bouw van de REC is de brandweer twee keer met alle vrijwilligers ter plaatse geweest. De brandweer is destijds op de hoogte gebracht van de verschillende bouwfases en installaties, de mogelijke gevaren die zich konden voordoen en de plaatsen waar de gevaarlijke stoffen zich bevinden. De toegangs- en aanvalswegen zijn eveneens op deze avonden doorgenomen.

Op 9 mei is een groep van de brandweer naar het REC geweest als voorbereiding op de oefening van 6 juni. De bluswatervoorzieningen zijn getest en ook de mogelijke opstelplaatsen met de toegangswegen zijn bekeken.

Na de zomervakantie wordt er nog een oefening gehouden met een middelbrand scenario, waarbij 2 blusvoertuigen en een hoogwerker worden ingezet.

(foto Joachim de Ruijter)

---