Siemens

Persbericht

Den Haag, dinsdag 7 juni 2011

Parnassia Bavo Groep sluit nieuw tienjarig contract met Siemens voor brandveiligheid en security

De Parnassia Bavo Groep (PBG) brengt ook de komende tien jaar zijn brandveiligheid en security bij Siemens Building Technologies onder. Een belangrijk onderdeel van het all-in-contract is de gefaseerde vervanging van de oude generatie brandmeldinstallaties. PBG is een van de grootste aanbieders van geestelijke gezondheidszorg in Nederland.

PBG vertrouwt al meer dan vijftien jaar op Siemens Building Technologies, dat in de grote gebouwen van de zorgaanbieder de brandmeldinstallaties levert en het onderhoud daarvan verzorgt. Hoewel de apparatuur nog steeds goed functioneert, begint een aanzienlijk deel ervan op leeftijd te komen, aldus Jeanet Smit, account manager Fire Safety Solutions bij Siemens.
Daarnaast vinden er op het gebied van regelgeving rond brandveiligheid grote ontwikkelingen plaats, waarvan sommige gevolgen kunnen hebben voor nieuwe ontwerpen en uitvoeringen van een brandmeldinstallatie.

Daarom kiest PBG voor een nieuw, tien jaar lopend contract, waarbij het in de bedoeling ligt om de oude generatie brandmeldinstallaties te vervangen door Sinteso-centrales van Siemens Building Technologies. Het contract is all-in, wat inhoudt dat Siemens ieder jaar onderhoud uitvoert en controleert of een brandmeldinstallatie voor vervanging in aanmerking komt, en daarnaast storingen en defecten oplost. Siemens Building Technologies zit ook in het bouwteam van PBG, dat er onder meer voor moet zorgen dat alle gebouwen gecertificeerd brandveilig moeten worden.

Volgens Maarten Klomp, manager onderhoud vastgoedbeheer bij PBG, biedt het contract met Siemens Building Technologies drie grote voordelen: De brandveiligheid van onze gebouwen wordt ermee gegarandeerd; we doen een toekomstvaste investering; en wat bijzonder praktisch is het wordt mogelijk om alle centrales vanuit één centraal punt te beheren.

PBG zal mogelijk ook zijn security op Siemens standaardiseren. Siemens Building Technologies houdt daarbij drie aspecten in het oog, aldus Peter Hooymans, Account Manager Security Solutions bij Siemens. De veiligheid van bewoners en medewerkers moet te allen tijde gegarandeerd zijn. Daarbij moet de technische beveiliging de kwaliteit van de zorg ondersteunen, terwijl tegelijkertijd de privacy van de bewoners gerespecteerd wordt.

De Parnassia Bavo Groep is een moderne organisatie in de geestelijke gezondheidszorg van acht zorgbedrijven, ondersteunende diensten en circa 8.000 medewerkers, verdeeld over meer dan 600 gebouwen.