Politie Twente

Aanrijding letsel
Oldenzaal
Een 8-jarige jongen uit Oldenzaal kwam omstreeks 13.20 uur in botsing met een personenauto.

Maandagmiddag 6 juni vond op de Narcissenstraat in Oldenzaal een aanrijding plaats tussen een jeugdige fietser en een personenauto, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Enschede. Waarschijnlijk heeft de jongen, komend vanaf de Anjerstraat, geen voorrang verleend aan de 35-jarige. De jongen werd voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2011053134)

Winkeldief aangehouden
Enschede
Op maandag 6 juni werd een 40-jarige man uit Enschede op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal.

Omstreeks 11.15 uur zag een werknemer van een winkel aan de Westerstraat hoe een man van een camera het alarmlabel verwijderde. Vervolgens stopte hij de camera in een tas en wilde de winkel verlaten. Hierop werd hij aangehouden en even later overgedragen aan de politie. De man mag zich vandaag, dinsdag 7 juni, verantwoorden voor Justitie. (2011053087)

Koperdieven op heterdaad betrapt Enschede
In de vroege uren van dinsdag 7 juni werden drie mannen betrapt bij het stelen van koper aan een pand aan de Drienerlolaan.

Omstreeks 02.30 uur zag een beveiligingsmedewerker dat zich drie mannen op een dak van een gebouw bevonden en dat zij daar koper weghaalden. Hij belde meteen de politie die vervolgens met meerdere auto's ter plaatse ging. Even later kon de beveiligingsmedewerker doorgeven dat de mannen in een kleine donkere auto waren weggereden. Op dat moment zagen aanrijdende agenten een kleine donkere auto hen tegemoet komen. De politiemannen draaiden hun voertuig en stopten deze auto. In de auto troffen de agenten drie mannen aan in de leeftijd van 21,26 en 31 jaar, allen afkomstig uit Nijmegen. In de auto werd koper en betonscharen aangetroffen. Hierop werden de mannen aangehouden. In afwachting van het verdere onderzoek zitten de mannen nog vast. Tegen hen zal proces-verbaal opgemaakt worden. (2011053362)

Fietsster gewond bij aanrijding Oldenzaal
Maandag 6 juni omstreeks 13.30 uur vond op de Markstraat een aanrijding plaats tussen een auto en een fietsster.

Een 72-jarige autobestuurder uit De Lutte reed een klein stukje achteruit om zijn auto te parkeren. Hierbij zag hij een 90-jarige fietsster over het hoofd en reed haar vervolgens aan. De vrouw kwam hierdoor te vallen. Zij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2011053212)

Vijfde verdachte aangehouden, vierde slachtoffer meldt zich Hengelo
Maandag 6 juni werd een 16-jarige jongen uit Hengelo aangehouden voor openlijke geweldpleging. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandelingen van meerdere personen tijdens de Nacht van Hengelo, zie onderstaand persbericht van 5 juni jl. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De ouders van de 16-jarige zijn in kennis gesteld.

Diezelfde dag omstreeks 12.30 uur meldde zich een 15-jarige Hengeloër dat hij eveneens slachtoffer is geweest van mishandeling door vermoedelijk dezelfde jongens. Hij was die avond aan de Nieuwsteeg zonder enige aanleiding in het gezicht geslagen. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Het onderzoek is nog in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. (2011052378)

Persbericht 5 juni 2011: Jongeren opgepakt voor openlijke geweldpleging Hengelo
Vrijdag 3 juni, tijdens de Nacht van Hengelo, hebben zich op en rond de Markt een aantal incidenten voorgedaan waarbij personen werden belaagd en geslagen door een groep jongeren.

De groep zou bestaan uit 15 à 20 jongeren van buitenlandse afkomst, vermoedelijk Antilliaans. Zij zouden zonder aanleiding voorbijgangers aangevallen en geslagen hebben.

De incidenten deden zich voor in de Veldbleekstraat en op de Markt tussen 21.15 en 22.45 uur. Onder andere zijn een 16-jarige jongen, een 18-jarige man en een 32-jarige man, allen uit Hengelo, meerdere keren geslagen en gestompt. Vrijdag omstreeks 22.45 uur hebben agenten van Politie Twente drie jongeren uit Hengelo, twee van 15 jaar en één van 16 jaar, aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zaterdag meldde zich een vierde aan het bureau, een 15-jarige uit Hoorn. Zij zijn allen voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

De politie vermoed dat de incidenten door dezelfde personen zijn gepleegd en onderzoekt de toedacht. Zij is op zoek naar getuigen. Wellicht zijn er mensen die hebben gezien dat een aantal getinte jongeren mensen lastig vielen, sloegen en/of schopten. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo Centrum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011052378 / 539/53096)

Inbreker aangehouden
Enschede
Een 30-jarige man uit Enschede werd maandag 6 juni aangehouden, omdat hij verdacht wordt van een inbraak in een woning.

Maandag 6 juni omstreeks 12.30 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een woning aan de Kalanderstraat in Enschede. Toen de bewoonster aan het douchen was bleek dat een onbekende man de woning was binnen geslopen. De dief nam diverse goederen mee en ging er vandoor. De politie kreeg een duidelijk signalement van de inbreker en startte een onderzoek. In de binnenstad van Enschede troffen de agenten de vermoedelijke inbreker aan, nadat hij (gestolen) sierraden te koop had aangeboden bij een juwelier. De 30-jarige Enschedeër werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011053181)