ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


ICT~Office vraagt Tweede Kamer voldoende tijd voor uitvoering wet

7 jun 2011 om 13:31

Woensdag 8 juni spreekt de Tweede Kamer over het wetsvoorstel voor de aanpassing van de Telecommunicatiewet. Het wetsvoorstel behandelt onderwerpen als regulering van de markt, flexibilisering van het frequentiebeheer, verdere consumentenbescherming en privacy & beveiliging. Deze wijzigingen komen voort uit Europese regelgeving.

ICT~Office heeft er bij Kamerleden op aangedrongen dat Nederland geen regelgeving maakt die bovenop Europese regels komt. Door deze nationale kop gaat Nederland uit de pas lopen met andere Europese landen. Daarnaast vraagt ICT~Office aandacht voor de implementatietermijnen van de wet. Het voorstel is nu dat het bedrijfsleven direct na goedkeuring van de wet moet voldoen aan alle regels. Dat kan echter niet, omdat in het huidige wetsvoorstel nog veel onduidelijk is. Zo laat de wet nog veel ruimte om via aanvullende regels extra verplichtingen op te leggen. Ook kan de Tweede Kamer nog besluiten iets te veranderen in de wet. Van bedrijven kan dan niet worden verwacht dat zij voorbereidingen treffen op regelgeving die nog niet 100 procent helder is.

Telecomaanbieders weten dan ook nog niet hoe zij hun systemen moeten aanpassen aan deze nieuwe regelgeving. De sector werkt met technisch complexe systemen die veel aanpassingstijd nodig hebben. ICT~Office vraagt daarom om een redelijke implementatietermijn die in overleg met de markt wordt vastgesteld. Zo kan per aanpassing gekeken worden welke termijn haalbaar is.

In haar standpunt gaat ICT~Office ook in op andere onderwerpen. Klik op onderstaande onderwerpen voor de positie van ICT~Office.
* Netneutraliteit

* Meldplicht gegevensverlies

* Cookies

Klik hier voor het volledige standpunt van ICT~Office op het wetsvoorstel aanpassing telecommunicatiewet.


* Business Stimulering