Vijfde stakingsdag thuishulpen ViVa! Zorggroep

Persbericht van ABVAKABO FNV

Donderdag 9 juni leggen de thuishulpen van de ViVa! Zorggroep voor een vijfde keer het werk neer. De zorggroep heeft gedreigd de thuishulpen te ontslaan als zij niet akkoord gaan met een forse loonsverlaging. De ontslagvergunning voor de 350 thuishulpen die weigeren te tekenen voor een hongerloontje, is ondertussen aangevraagd bij het UWV.

Abvakabo FNV maakt zich hard voor de werknemers van ViVa! die tegen wil en dank een voorbeeld zijn geworden van de landelijke problemen in de thuiszorg sinds de invoering van de Wmo in 2007. "De werkgever wil de thuishulpen inschalen als veredelde schoonmakers. Terwijl zij nu vaak cruciale zorg verlenen. Zij bieden een luisterend oor en schakelen verpleging in als ze signaleren dat het niet goed gaat. Zouden zij dat dan maar niet meer moeten doen?" zegt Hans van den Wijngaard, bestuurder Abvakabo FNV.

De thuishulpen legden eerder op 11, 20, 30 en 31 mei het werk neer om te demonstreren tegen de plannen van hun werkgever. Vorige week omsingelden de stakende thuishulpen het hoofdkantoor van de ViVa! Zorggroep in Velsen-Noord. De werkgever wijkt vooralsnog niet van de plannen af en beroept zich op financiële problemen.




Razende Robot Reporter