Syntens

Dit is een officieel persbericht

Nieuwegein, 1 juni 2011

Aannemersfederatie Nederland is vandaag een samenwerking aangegaan met innovatiecentrum Syntens. De focus ligt op het stimuleren van product- en procesinnovatie bij de 16 aangesloten branches. Hiertoe stemt Syntens zijn aanbod van innovatie adviesdiensten specifiek af op de bedrijven die lid zijn van een branche, aangesloten bij de AFNL. Eind 2012 moet de samenwerking hebben geleid tot een verbetering van de positie van de aangesloten bedrijven in de bouwketen.

Daartoe organiseren de partijen ondermeer tussen januari en juli 2012 vier regionale events met het doel matchmaking te bewerkstelligen tussen opdrachtgevers met specifieke innovatievragen en een concreet uitgewerkt aanbod van innovaties door de bij de AFNL aangesloten bedrijven. Daarnaast kunnen de aangesloten bedrijven terecht met concrete vragen over kennis en het praktisch toepassen van innovaties en worden individuele bedrijven begeleid bij het ontwikkelen en vermarkten van branche- en brancheoverschrijdende innovaties.

Aanleiding
Voor het bewerkstelligen van ketengerichte innovatie worden de bij AFNL aangesloten bedrijven onvoldoende goed bereikt. Ook ervaart men onvoldoende samenhang tussen de verschillende branches binnen de Federatie om te komen tot branche- en brancheoverstijgende innovaties. Dit alles leidt ertoe dat de bij AFNL aangesloten bedrijven er onvoldoende in slagen om hun positie in de bouwketen te kunnen verbeteren.

Daarop zijn verschillende doelen gedefinieerd, om te komen tot een verbetering van het innovatieklimaat: Van bestaande kennis, technieken en processen naar nieuwe kennis, technieken en processen. Van op solistische wijze werken aan innovatie naar gezamenlijke brancheoverschrijdende innovatie (in de keten). Van het afschermen van kennis naar het delen van kennis.

Voor Aannemersfederatie Nederland fungeert René de Kwaadsteniet als contactpersoon en vanuit Syntens is Hans Lievense als accountmanager het aanspreekpunt en zal Han Ebben als liaisonfunctionaris bij Aannemersfederatie Nederland invulling geven aan de te realiseren doelstellingen.

Meer informatie kunt u krijgen bij:Â

Aannemersfederatie Nederland: René de Kwaadsteniet, telefoon 06 â 12157480
Syntens: projectleider Hans Lievense, telefoon 06 â 22663230