Politie Brabant-Noord

Hennepactie

Regio, 07-06-2011 o Vandaag (maandag 6 juni 2011) heeft de politie onder regie van de Taskforce Georganiseerde Criminaliteit diverse hennepkwekerijen opgerold. De politie is in vijf woningen in Vlijmen, Drunen, 's-Hertogenbosch en Oss binnengevallen

Resultaten:

In een woning aan de Bartoklaan in Vlijmen trof de politie een reeds opgeruimde kwekerij aan. Wel lagen er nog allerlei goederen die erop wezen dat er een kwekerij was geweest. Er werd één persoon aangehouden, 25 jaar uit Nijmegen. Ook werd er een auto en een klein bedrag aan contant geld inbeslaggenomen. De stroom werd illegaal afgetapt.

In Drunen trof de politie in de zolder van een garage van een woning aan de Goudenregenstraat een kwekerij met 224 planten aan. Er werd ook hier één verdachte aangehouden, 46 jaar uit Drunen. Er werd een auto en meerdere luxe goederen inbeslaggenomen. Ook wordt er beslag op de woning gelegd.

Op de Oude Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch werden 213 planten aangetroffen in twee ruimtes van een woning. Er was niemand aanwezig.

In Oss trof de politie op twee adressen een kwekerij aan. In een woning aan de Pater Bleystraat stonden 413 planten te groeien. Twee personen zijn aangehouden, 20 en 39 jaar uit Oss. Er is een auto in beslaggenomen. In een woning aan de Vossenhol was de kwekerij al opgeruimd maar er lagen nog wel 45 kg aan henneptoppen

Samenwerking

In de Taskforce werken gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en het ministerie van Veiligheid en Justitie samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen. Dat gebeurt door de criminelen en hun organisaties strafrechtelijk, bestuursrechtelijk en fiscaal aan te pakken. Om dat mogelijk te maken, delen de betrokken organisaties hun informatie en werken samen aan de analyse. Op die manier worden systematisch criminele samenwerkingsverbanden in Brabant in kaart gebracht, die vervolgens aangepakt kunnen worden. Hoewel het accent bij de invallen en controles nu ligt op de hennepteelt, richt de Taskforce zich op alle deelgebieden waar de georganiseerde criminaliteit zich manifesteert zoals ook heling, witwassen en vastgoedfraude.