Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Waddinxveen, 6 juni 2011

PERSBERICHT Docenten Bouwen, Wonen en Interieur op Papendal
1 juni organiseerde het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur een landelijke dag voor zijn docenten. De elfde editie van het drukbezochte evenement vond plaats op en rond Hotel en Congrescentrum Papendal in Arnhem. Alle activiteiten draaiden om het thema `Blijf in beweging!' Het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur vertegenwoordigt de drie kenniscentra uit het bouw- en houtcluster: Fundeon, Savantis en SH&M. Dit jaar kwamen de docenten voor de elfde maal op een landelijke dag bijeen. Alle activiteiten draaiden om het thema `Blijf in beweging!' Door veel te bewegen en niet stil te blijven staan, kunnen docenten Bouwen, Wonen en Interieur hun leerlingen inspireren. Hotel en Congrescentrum Papendal was de uitgelezen locatie om dat thema kracht bij te zetten. Doe- en informatiemarkt Op Papendal waren negen inspiratieworkshops ingericht, waar docenten hun kennis konden verbreden of ideeën konden opdoen voor de invulling van hun lessen. Ook was er een doe- en informatiemarkt, met zowel een inspirerende mix van activiteiten en informatie als gelegenheid om informeel bij te praten. En natuurlijk trainden de deelnemende docenten hun lichaam en geest. Onder leiding van professionele instructeurs konden ze een keuze maken uit een gevarieerd sportprogramma, met onderdelen die uiteenliepen van boogschieten tot kickboksen. Helder beroepsbeeld Leen Prins, voorzitter van het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur, riep de docenten op om initiatieven te nemen en zo een koppositie te blijven innemen: "De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo, maar volgens mij kan het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur daar een inspirerend antwoord op geven. Zoek de verbinding als school met de omgeving. Het bedrijfsleven heeft daaraan veel behoefte. Laat leerlingen kennismaken met deze wereld, zodat zij een helder beroepsbeeld krijgen."

Fotobijschriften 0197.JPG: Docenten Bouwen, Wonen en Interieur volgen het sportprogramma 0147.JPG: Veel belangstelling op de doe- en informatiemarkt 9815.JPG: Leen Prins, voorzitter van het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur Alle foto's zijn op verzoek in hoge resolutie verkrijgbaar.



Over het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur Het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur beoogt de positie van de afdeling Bouwen, Wonen en Interieur in het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) te versterken en de kwaliteit van het onderwijs wezenlijk te verbeteren. Het platform ontwikkelt voorlichtingsproducten, voert onderzoeken uit en treedt op als gesprekspartner en adviseur. In het platform zijn vertegenwoordigd: circa 200 vmbo-scholen met een afdeling Bouwen, Wonen en Interieur, de kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven in de bouw- en houtsectoren (Fundeon, Savantis en SH&M), het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie (bve), het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling (SLO) en Fontys Hogescholen. Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Communicatiewerkgroep Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur Marc van Zanten E-mail: m.vanzanten@savantis.nl Telefoon: 0182 ­ 64 11 11