Gemeente Barneveld


Rehobothschool onderzoekt mogelijkheid voor één nieuw schoolgebouw

De Rehobothschool in Kootwijkerbroek onderzoekt de mogelijkheid om één nieuw schoolgebouw te realiseren op de locatie ten oosten van het Kulturhus. Eerder was al sprake van de bouw van acht uitbreidingslokalen op deze locatie. De school heeft de gemeente Barneveld gevraagd om te mogen onderzoeken of het haalbaar is om alle lokalen op de nieuwbouwlocatie te realiseren. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover het verzoek en vraagt de raad om akkoord te gaan met dit verzoek.

¿De Rehobothschool aan de Kosterijweg in Kootwijkerbroek kampt met ruimtegebrek. Het schoolgebouw moet worden uitgebreid, maar daarvoor is op de huidige locatie onvoldoende ruimte beschikbaar. De gemeente Barneveld werkt mee aan de bouw van uitbreidingslokalen op een andere locatie in Kootwijkerbroek. Die locatie ligt ten oosten van het Kulturhus. Het plan is om acht uitbreidingslokalen voor de school te realiseren. Het is de bedoeling dat op deze locatie ook een sportzaal en een aantal verpleeghuisunits van Verpleeghuis Norschoten in Barneveld worden gerealiseerd.

Eén schoolgebouw
Het bestuur van de Rehobothschool heeft de gemeente gevraagd of zij positief staat tegenover een totale verhuizing van de school naar de nieuwbouwlocatie. De totale verhuizing dient verschillende doelen:
* De Rehobothschool wordt op één in plaats van twee locaties gevestigd. Dat is voor het onderwijzend personeel, de leerlingen en de ouders veel praktischer.

* De huidige locatie van de Rehobothschool kan worden aangewend voor de (noodzakelijk) uitbreiding van de kerk van de Gereformeerde Gemeente, inclusief de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Daarmee neemt de parkeeroverlast in de straten rondom de kerk af.
* Op de huidige locatie van de Rehobothschool kan mogelijk een aantal zorgappartementen worden gerealiseerd.

Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven dat de gemeente positief staat tegenover dit plan. De Rehobothschool heeft van de gemeente al groen licht gekregen voor de bouw van acht uitbreidingslokalen. De verhuizing van de totale school naar de nieuwe locatie ten oosten van het Kulturhus moet door de school zelf worden bekostigd. De Rehobothschool brengt de komende periode de mogelijkheden voor zo'n totale verhuizing in kaart. In het voorontwerp van het bestemmingsplan voor de nieuwbouwlocatie nabij het Kulturhus was al rekening gehouden met een mogelijke verhuizing van de totale school naar dit gebied.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl