Gemeente Maasgouw


CPO in woningbouwproject Reutsdael Heel

De informatieavond op 26 mei in het cultureel centrum Don Bosco over het nieuwe bouwplan op de voetbalvelden in Heel werd druk bezocht.

In de inleiding door wethouder Forschelen werd ingegaan over het belang van CPO bouwen. Hierna waren de bureaus Tonnaer en Ducot aan de beurt om het verkavelings- en inrichtingsplan toe te lichten. Daarna was het de beurt aan Wout Hertogs van Loods Architecten om namens de CPO vereniging Heel uit te leggen waarvoor CPO staat en wat hier de voordelen van zijn. Dit alles in relatie tot het woningbouwproject Reutsdael.

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, hetgeen betekent dat een aantal particulieren samen met de gemeente en gesubsidieerd door de provincie hun eigen bouwlocatie ontwikkelen en daarna gezamenlijk de ontwerpen door een architect en de bouwfase door een aannemer aanbesteden. Dit levert een aantal interessante voordelen op zoals;

* mogelijk belastingvoordeel bij grondoverdracht voor het bouwrijp maken (13% over de grondprijs).

* kostenbesparing door schaalvergroting (zelfde architect en aannemer en gezamenlijke inkoop) kan leiden tot een aanzienlijk voordeel in de bouwkosten.

* door deze manier van bouwen (CPO) heeft men optimaal invloed op de indeling en uitvoering van de eigen woning.
* Daarnaast is er vooraf al een intensief contact met je toekomstige buren. Al met al heeft bouwen in CPO verband belangrijke voordelen.

Na de presentaties lichtte Wendy van Bussel projectleider van het plan Reutsdael de tijdsplanning toe. In het vragenrondje kwamen een aantal relevante vragen en verbeteringsvoorstellen naar voren. Deze betroffen met name de verkeerssituatie ter plaatse en zorgen met betrekking tot het rioleringssysteem. De presentatie van de informatieavond en het verslag kunt u vinden op www.gemeentemaasgouw.nl.

Belangstellenden voor CPO bouwen op plan Reutsdaal kunnen contact opnemen met de gemeente of de CPO vereniging Tel: (0475) 85 25 00.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00