Waterschap Scheldestromen


Noorderstrand

Inspraak kustversterking Noorderstrand

De kust bij het Noorderstrand, vlakbij Renesse op Schouwen-Duiveland, is niet sterk genoeg om een superstorm te weerstaan. Het waterschap moet de duinen daarom versterken. Hiervoor is een Milieueffectenrapportage, Variantennotitie en ontwerp-projectplan gemaakt, die vanaf 6 juni tot en met 18 juli ter inzage liggen. Op 16 juni aanstaande organiseert het waterschap een informatiebijeenkomst over de plannen. Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom in Resort Land&Zee, Rampweg 28 in Scharendijke.

Tijdens de informatieavond op 16 juni geeft het waterschap uitleg over de verschillende mogelijkheden (landwaarts of zeewaarts) om de kust bij het Noorderstrand te versterken. Er is natuurlijk ook volop ruimte om vragen te stellen en de plannen in te zien. Alle stukken liggen vanaf 6 juni tot en met 18 juli 2011 ter inzage op beide kantoren van waterschap Scheldestromen, Kanaalweg 1 in Middelburg en Kennedylaan 1 te Terneuzen. De kantoren zijn elke werkdag open van 8.00 tot 17.00 uur. Ook bij de provincie Zeeland, Abdij 6 in Middelburg en de gemeente Schouwen-Duiveland, Laan van St. Hilaire 2 in Zierikzee liggen de stukken ter inzage.

Bezwaar
Tijdens de inspraakperiode kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze (bezwaar) over de stukken indienen. Een zienswijze moet worden gericht aan het dagelijks bestuur van waterschap Scheldestromen, Postbus 1000, 4330 ZW Middelburg.