Gemeente Overbetuwe


Natuurspeelplek in Westeraam krijgt vorm

cool nature In de wijk Westeraam in Elst wordt een natuurlijke speelplek ontwikkeld op het archeologisch veld. Het wordt een `Cool Nature' plek voor kinderen. Ontwerp- en adviesbureau BTL Advies gaat een ontwerp maken voor deze plek. Bij het ontwerp betrekken we de nabij gelegen scholen en wordt een klankbordgroep gevormd, zodat met zoveel mogelijk informatie door het adviesbureau een ontwerp kan worden gemaakt. Rekening houdend met de officiële termijnen voor vergunningen of eventuele bezwaren, kan de speelplek wellicht eind van dit jaar al gerealiseerd zijn.

In juni ideeën verzamelen

De gemeente legt begin juni een schetsontwerp aan de klankbordgroep en de scholen voor en wil op interactieve wijze ideeën verzamelen, zodat het voorlopig ontwerp kan worden gemaakt. Het voorlopig ontwerp wordt vervolgens aan de betrokken partijen teruggekoppeld.

Na zomervakantie presentatie van ontwerp aan geïnteresseerden

Aan de hand van de reactie van de betrokken partijen wordt in de zomervakantie een definitief ontwerp gemaakt. Na de zomervakantie wordt een brede inloopbijeenkomst georganiseerd, waarbij iedereen welkom is. De geïnteresseerden worden tijdens deze bijeenkomst geïnformeerd over het ontwerp.

www.coolnature.nl