Provincie Utrecht

Luuk Renes en commissaris van de Koningin

Commissaris van de Koningin installeert Utrechts Senaatslid Kinderjury

Commissaris van de Koningin, de heer R.C. Robbertsen, heeft Luuk Renes uit Amersfoort geïnstalleerd als lid van de Senaat voor de Nederlandse Kinderjury. Luuk Renes vertegenwoordigt alle Utrechtse kinderen tussen de 6 en 12 jaar bij het schrijven van het juryrapport over de vijf genomineerde boeken.

Alle Senaatsleden werden vanmorgen in hun eigen provincie door de commissarissen van de Koningin geïnstalleerd. De installatie is dit jaar extra officieel om het belang van de Senaat als representatieve vertegenwoordiging te benadrukken en omdat de Senaat dit jaar haar lustrum viert. Vanmiddag komen de Senaatsleden bijeen in Den Haag. Daar overhandigt voormalig Eerste Kamerlid Ed van Thijn aan de kinderen de vijf genomineerde boeken waarover ze een juryrapport gaan schrijven.

Spreekbuis
De Senaat is de spreekbuis van de Nederlandse Kinderjury. De Nederlandse Kinderjury is een publieksprijs die sinds 1988 bestaat. Doelstelling van de Nederlandse Kinderjury is meer nadruk leggen op het vormen van een oordeel bij het lezen. Niet alleen weten welk boek je kiest, is belangrijk maar ook waarom. De afgelopen vier maanden konden kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar stemmen op hun favoriete boek van het afgelopen jaar. Woensdagmiddag 29 juni maakt de Senaat van de winnaars bekend van de Nederlandse Kinderjury 2011.

Voor persinformatie:
eva.de.vroome@provincie-utrecht.nl, (030) 258 22 49 / 06 - 12 67 13

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11