Gemeente Winterswijk

Nieuwe straatnamen in Winterswijk

Nieuwe straatnamen in Winterswijk

Buys Ballotstraat en Anemoonstraat

7 juni 2011
Het college van burgemeester en wethouders heeft een gewijzigde straatnaam, Buys Ballotstraat, vastgesteld voor een gedeelte van de Van Leeuwenhoekweg op industrieterrein Vééneslat-Zuid. Tevens is besloten om de straatnaam `Anemoonstraat' toe te kennen voor de verbindingsstraat tussen de Tuunterstraat en Leliestraat in het plan `Excelsior'.

In plan "Excelsior" aan de Tuunterstraat zullen een aantal nieuwe woningen met een ontsluitingsstraat gerealiseerd worden. De nieuwe straat in dit plan vormt de verbinding tussen de Tuunterstraat en de Leliestraat. Besloten is om deze straat Anemoonstraat te noemen.

Op het industrieterrein Vééneslat-Zuid, voormalige locatie Fortuna, is de wegenstructuur gewijzigd waardoor een andere doorstroming van het verkeer is ontstaan. In de nieuwe situatie is de vroegere doodlopende Buys Ballotstraat verbonden met de Leegwaterweg. Om de vindbaarheid en adressering van de aanliggende bedrijven te waarborgen is besloten om de Buys Ballotstraat als straatnaam te verlengen. Voor het overgebleven weggedeelte van de Van Leeuwenhoekweg die aansluit op de Wooldseweg kan de straatnaam gehandhaafd blijven.