Hollandse Delta

ontvangt eerste exemplaar historische atlas

Dijkgraaf ontvangt eerste exemplaar historische atlas

Vandaag nam dijkgraaf Jan Geluk het eerste exemplaar in ontvangst van de historische atlas 'Zuid-Hollandse Eilanden in kaart gebracht' uit handen van bedenker en maker van de kleurrijke atlas, de heer J. Klok uit Rockanje.

Jarenlange speurtocht

De 86-jarige oud-archivaris van de stad Den Briel heeft zich voor deze unieke uitgave de laatste acht jaren verdiept in de geschiedenis van de Zuid-Hollandse Eilanden. Zijn speurtocht naar oude kaarten en prenten heeft deze historische atlas opgeleverd. Omdat deze atlas het gebied van het waterschap Hollandse Delta beschrijft, is dijkgraaf Jan Geluk de gelukkige om het boek als eerste feestelijk in ontvangst te nemen.

Historie Voorne Putten in beeld

De heer Klok is niet alleen bedenker en maker van de atlas, maar startte in 1989 uitgeverij De Klokkenstoel. Zijn doel om boeken over de historie van Voorne en Putten in beeld te brengen, heeft hij daarmee kunnen realiseren.
Eén van de bekendste boeken geschreven door de bekende historicus Cornelis van Alkemade (1729) is door de Klokkenstoel uitgegeven en later zelfs in herdruk geweest.

Inhoud historische atlas

De 167 pagina's tellende uitgereikte historische atlas komt van de persen van Drukkerij Vis Offset te Alphen aan den Rijn waar alle uitgaven tot nu toe zijn gedrukt. In de atlas staan o.a. kaarten uit de 16e, 17e, 18e, 19e en 20e eeuw. Ook bevinden zich afbeeldingen van de vroegere kastelen en watermolens en nog bestaande watermolens in deze historische atlas. Verder zorgen 97 Kaarten en 29 tekeningen voor historische beelden in de atlas.

Kunst en cultuurhistorie

Waterschap Hollandse Delta bezit een rijke en gevarieerde verzameling kunst- en cultuurhistorische voorwerpen, van specifiek waterschapsgerelateerde voorwerpen als historische glazen, stembussen, landmeetinstrumenten, peilstokken en seintoestellen tot kunstvoorwerpen en meubilair. Meer informatie staat op de website wshd.nl en www.streekarchief-vpr.nl

INFORMATIE VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie kunt u bellen met afdeling Communicatie: 088 974 30 99.

Buiten kantoortijd is de afdeling Communicatie van waterschap Hollandse Delta te bereiken onder telefoonnummer: 088 974 30 56.

Volg het waterschap ook op Twitter: www.twitter.com/hollandsedelta.