Wageningen Universiteit en Researchcentrum 7 jun 2011

Onderdeel: Wageningen UR

Sinds de lancering van twee internationale âEducation Capacity Development Programmesâ door het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking in 2002, is Wageningen UR (University and Research centre) aktief betrokken geweest bij NPT en NFP programmaâs. NPT (Netherlands Programme for Institutional Strengthening of Post-Secondary Education and Training Capacity) en NFP (Netherlands Fellowship Programme) zijn de belangrijkste instrumenten van het internationale onderwijsbeleid van Nederland. Wageningen UR is zeer succesvol geweest in termen van goedgekeurde projectvoorstellen en toegekende beurzen.

Â

Tussen 2004 en 2008 ondersteunden Wageningen UR en haar externe partners meer dan 30 NPT-projecten in 11 landen. In dezelfde periode werden meer dan 2.400 NFP-beurzen toegekend. Het boek âCapacity Development in Higher Education: Five years of Wageningen UR involvement with NPT and NFPâ beschrijft persoonlijke ervaringen van staf en studenten in NPT-projecten en NFP-activiteiten in de eerste fase van deze programmaâs (2004-2008).

Â
NPT en NFP eindigden officieel in 2009, maar kregen een vervolg in verbeterde versies: Netherlands Initiative for Capacity Development in Higher Education (NICHE) en Renewed NFP voor de periode 2010 - 2013.

Boek "Capacity Development in Higher Education"

Contact
info.wi@wur.nl