Politie Brabant Zuid-Oost

Woninginbrakenteam Kempencluster zet nieuwe media in voor opsporing en preventie

Volg het team via Twitter en kijk via Google Maps waar werd ingebroken

Bergeijk; Eersel; Bladel; Reusel-De Mierden; Veldhoven; Best; Oirschot; Son en Breugel; Cranendonck; Heeze-Leende; Valkenswaard; Waalre; Geldrop-Mierlo; Nuenen, 07-06-2011 o Het Woninginbrakenteam (WIT) van het politiecluster De Kempen gaat nieuwe media inzetten bij de opsporing en preventie van woninginbraken. De komende weken treft het team alle voorbereidingen met het doel om in juli volledig operationeel te zijn.

Met behulp van Twitter gaat het WIT Kempencluster de hulp van het publiek vragen en preventietips geven. Via het account http://www.twitter.com/WIT_Kempen worden de (pogingen van) woninginbraken binnen de gemeenten Valkenswaard, Waalre, Veldhoven, Best, Oirschot, Son en Breugel Cranendonck, Heeze-Leende, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel en Bergeijk gemeld. Ook wordt aangegeven op welke manier is ingebroken en wordt het publiek om tips gevraagd. Foto's die bij de opsporing kunnen helpen, worden door de politie vanaf de plaats delict verstuurd. Via Google Maps wordt voor de eerdergenoemde gemeenten op straatniveau inzichtelijk gemaakt waar is ingebroken en op welke manier. Zo probeert de politie ook de bewustwording en de alertheid van de burgers te vergroten. De overzichtskaart met de woninginbraken is terug te vinden opwww.stopwoninginbraak.nl

Pilot social media Peelland

In december van het afgelopen jaar startte het WIT Peelland met het inzetten van nieuwe media als pilot. Het team kreeg diverse tips binnen via Twitter, waar ook concrete aanhoudingen uit voort kwamen. Op basis van de positieve ervaringen naar aanleiding van deze proef gaat het WIT Kempencluster nu ook aan de slag hiermee. Het Twitteraccount van het WIT Kempencluser is sinds vandaag in de lucht. De overzichtskaart met de woninginbraken van Google Maps is samen met de kaart van het Peellandgebied samengebracht op de eerdergenoemde internetpaginawww.stopwoninginbraak.nlDe kaart is reeds te raadplegen, maar de woninginbraken zijn nog niet allemaal ingevuld. In de komende weken maakt het team deze kaart actueel. Ook krijgen de mensen van het WIT Kempencluster deze maand een training, waarna zij het Twitteraccount http://www.twitter.com/WIT_Kempen actief gaan gebruiken.

Verlenging woninginbrakenteam

Het WIT Kempencluster zou in eerste instantie operationeel zijn tot februari 2011. Vanwege het succes van de dadergerichte aanpak van het woninginbrakenteam en de prioriteit die woninginbraken heeft voor de politieafdelingen binnen het cluster, is besloten om voor onbeperkte duur door te gaan met dit team.