Politie Gelderland-Zuid

Kwekerij ontdekt na inbraakmelding

Nijmegen, 07-06-2011 o De gemeenschappelijke meldkamer van de politie kreeg in de nacht van zondag op maandag rond kwart over drie een melding over een inbraak. Bij een gebouw aan de Giraffestraat zou worden ingebroken. Agenten gingen naar de locatie en zagen nog net twee of drie personen wegrennen. Zij ontdekten even later een hennepkwekerij in het gebouw.

De agenten verloren de personen uit het oog nadat zij via een paadje vanaf de Giraffestraat naar de Hatertseweg renden en erna de Zebrastraat in gingen. Zij gingen terug naar het gebouw aan de Giraffestraat en zagen hoe platen van het gebouw geforceerd waren. Zij keken met zaklampen naar binnen en zagen materiaal dat mogelijk er op duidde dat er een hennepkwekerij binnen zou zijn. Ook hoorden zij een brommend geluid dat leek op een afzuiging.

Stekjes en moederplanten
In de ochtend hebben agenten de brandweer gevraagd het slot van het gebouw te forceren en zijn naar binnen gegaan. Daar troffen zij een ruimte aan met 1600 stekjes hennepplanten en een ruimte met een kleine honderd planten waar de stekjes mogelijk vanaf komen, zogenaamde moederplanten. Alle planten en toebehoren zijn geruimd en vernietigd. De elektriciteitsleverancier heeft bepaald dat er sprake was van illegaal stroomverbruik. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar of huurder van het pand. (13)

Laatst gewijzigd 07-06-2011 15:50 | © Regio Gelderland-Zuid |