Watersportverbond - KNWV

Lotto schenkt record bedrag aan sport

dinsdag 7 juni 2011

Tijdens de opening van de Nationale Sportweek maakte Lotto bekend dat zij een recordbedrag van zoân 59,4 miljoen euro schenkt aan de sport in Nederland. Het geld wordt onder andere verdeeld over ruim 70
sportbonden. In 2010 kende NOC*NSF de Nederlandse Kano Bond maar liefst ⬠248.922,- toe.

Â

Circa 70% van de afdracht van Lotto gaat naar de sport. Het grootste deel van deze afdracht gaat via NOC*NSF naar de sportbonden. De bonden hebben een verdeelsleutel gemaakt, die aansluit bij de Sportagenda 2012. Bij de toewijzing van de bedragen wordt per bond gekeken naar onder andere de plannen met betrekking tot 'Leven Lang Sporten' en de ontwikkeling van de eigen sport. Met de donatie van Lotto wordt het voor topsporters mogelijk deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar ook de amateur- en breedtesport doet er zijn voordeel mee.

Â

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC*NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zoân 500 miljoen euro afgedragen.