Gemeente Voorschoten

Bezoek uit Kita (Mali)

Op 24 mei 2011 bracht een delegatie uit Kita onder leiding van de burgemeester van de gemeente Kita in Mali, Ibrahima Sory Dabo, een kort bezoek aan de gemeente Voorschoten. De delegatie was op handelsmissie in Nederland en België en maakte vanwege de vriendschappelijke band tussen de twee gemeenten een tussenstop in Voorschoten. Burgemeester Jeroen Staatsen van Voorschoten heette ze van harte welkom.

Verbetering burgerlijke stand in Kita

De delegatie bestond uit enkele lokale bestuurders en verschillende prominente ondernemers uit Kita, in totaal tien personen. Tijdens het bezoek sprak de burgemeester van Kita zijn dank en waardering uit voor de grote verbeteringen die in korte tijd met behulp van de gemeente Voorschoten tot stand zijn gekomen op het gebied van de burgerlijke stand in Kita.

Overzichtstentoonstelling in Historisch Museum Voorschoten

Burgemeester Sory Dabo van Kita sprak ook de wens uit om inwoners van Voorschoten kennis te laten maken met de muziek, dans en cultuur van Mali tijdens het `Weekend van Voorschoten' door een optreden van de groep `Kita Guru'. Of deze wens gerealiseerd kan worden is nog niet bekend, maar inwoners van Voorschoten kunnen vanaf oktober wel kennismaken met Kita door middel van de overzichtstentoonstelling van de Stichting Jumelage Voorschoten-Kita (Mali) in het Historisch Museum Voorschoten, Voorstraat 17.

* 7 juni 2011