Rijksoverheid

Ministerie van Buitenlandse Zaken meest aantrekkelijke werkgever Rijk

Nieuwsbericht | 07-06-2011

Jonge afgestudeerden willen graag werken bij Buitenlandse Zaken. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het maandblad Intermediair. Van alle werkgevers bij het Rijk staat BZ bij starters bovenaan de lijst.

"Leuk dat we in de prijzen vallen," zegt Hermien van Triest, directeur Personeelszaken bij BZ, "Goed werkgeverschap en een goede reputatie blijven voor ons belangrijk. Daarin blijven we investeren."

Een van die activiteiten van Buitenlandse Zaken is de organisatie van zogeheten Inhousedagen. De komende Inhousedag op 14 juni en biedt een interactieve kijk op het werk van Buitenlandse Zaken. Naast informatie over werk- en stagemogelijkheden bij het Ministerie, bestaat het programma ook uit een simulatiespel waarbij VN klimaatonderhandelingen worden nagebootst. Meer informatie over de Inhousedagen: www.minbuza.nl onder Werken bij.

Ook dit jaar trekt Buitenlandse Zaken een nieuwe generatie jonge diplomaten aan. Van Triest: "Dit ministerie staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen. De organisatie moet jonger en dynamischer worden". In tegenstelling tot de afgelopen jaren nodigt BZ dit jaar ook starters op de arbeidsmarkt uit om te solliciteren.

De werving voor het zogeheten diplomatenklasje van Buitenlandse Zaken start op 13 augustus. De procedure bestaat onder andere uit een briefselectie (deadline 29 augustus), selectiegesprek, assessment, talentest en duurt ongeveer vijf maanden.