Drie woningprojecten onttrekken zich aan vastgoedmalaise

Persbericht van LSI project investment

LSI project investment presenteert op Provada drie succesvolle woningprojecten

LSI project investment, bekend van grote binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten zoals onder andere Rotterdam Central District, heeft net als alle andere vastgoedspelers moeilijke tijden achter de rug. Toch presenteert LSI tijdens de Provada in Amsterdam een drietal succesvolle projecten waarbij de schop daadwerkelijk in de grond gaat: Amstel-Life, aan de Amstel in het Amstelkwartier achter het Amstelstation in Amsterdam (een samenwerking met NL Development), 100Hoog aan de Wijnhaven in Rotterdam en Park Hoog Lede op het voormalige Vlietland ziekenhuisterrein in Vlaardingen (beiden een samenwerking met AM). In totaal gaat het om circa 500 woningen en bijbehorende commerciële ruimte Woningprojecten nota bene, terwijl LSI normaal veel actiever is in het commerciële vastgoed.

Hoe is dit mogelijk, terwijl de markt alleen maar ach en wee kreunt. Directievoorzitter Hans de Boer: "Deze woningprojecten zijn essentieel in onze diversificatie- en liquiditeitsstrategie. Waar LSI zwaar heeft geïnvesteerd in binnenstedelijke herontwikkelingslocaties, zijn het vooral de woningprojecten die de komende tijd de cash flow genereren, die het bedrijf als geheel nodig heeft. Maar ook dit zijn alle (binnen)stedelijke herontwikkelingen met een groot accent op (re)vitalisering van een wijk en stad. In die zin past deze vorm van woningontwikkeling perfect binnen onze traditie".

Collega-directeur Dirk de Boer is binnen LSI de portefeuillehouder voor de woningontwikkeling en neemt daarvoor een langjarige ervaring mee. Hij verklaart het succes van LSI op de woningmarkt uit een aantal factoren. "Door onze lange termijn strategie van transformatie en revitalisering zijn zowel de focus als de posities van LSI altijd op de goede plekken gelegen. In of dichtbij het centrum met zijn eigen leefbaarheidsaspecten en goede OV-verbindingen. Dat is factor 1. En dan het onderwerp kwaliteit, bouwen wat de bewoners willen. Dat is de tweede factor. Bij die kwaliteit hoort een prijs en een doelgroep. Daar zijn we als LSI scherp op. Met de goede prijs en kwaliteit, de juiste doelgroep bereiken. Wij merken nu heel duidelijk dat de nieuwe media daarbij een belangrijke rol spelen."

En krijgen al die kopers van de banken een hypotheek? Dirk de Boer: "Uiteraard niet iedereen, maar er zijn kopers die slechts een deel van de koopsom willen financieren. Wij behalen nu voorverkooppercentages van 40 - 80% Daarbij wordt iedere koper uitermate scherp door ons gemonitord op de financieringsvraag. Dat hebben we nu onder controle. Maar in zijn algemeenheid wordt de toch al niet florissante woningmarkt door de onzekerheid rond de hypotheken in grote twijfel gebracht. Macro- en monetaire economen denken dat ze het goed doen, maar realiseren zich niet dat zij een op zich zelf redelijk werkende markt nu echt in de problemen gaan brengen. Ze bereiken het tegenovergestelde, namelijk stagnatie, van wat ze willen bereiken".

Tijdens de Provada is een aantal belangrijke tekenmomenten gepland met LSI, haar samenwerkingspartners en opdrachtgevers. De ondertekeningen vinden plaats in de LSI-stand (RAI hal 11 - standnummer 23)

Woensdag 8 juni om 15.00 uur de overeenkomst tussen Syntrus Achmea en 100Hoog (directie Syntrus Achmea en directie LSI / Port au Vin cv) Donderdag 9 juni om 13.30 de huurovereenkomst nieuwe hoofdkantoor Joulz aan het Willemsplein (directie Joulz en directie LSI) Donderdag 9 juni om 15.00 uur de grondovereenkomst voor Park Hoog Lede (gemeente Vlaardingen en directie LSI / Park Hoog Lede BV) Donderdag 9 juni om 16.00 uur de koopaannemingsovereenkomst voor de commerciële ruimte van project 100Hoog (directie Hoogvliet en directie LSI / Port au Vin cv)

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.lsi.eu
Bijlage:
* persbericht drie woningprojecten onttrekken zich aan vastgoedmalaisepdf




Razende Robot Reporter