Gemeente Dongen

Laatste fase project Centrumring gaat in

Publicatiedatum: 7-6-2011

Het project Centrumring gaat de laatste fase in. Vanaf dinsdag 7 juni is de gehele kruising Sint Josephstraat-Hoge Ham afgesloten voor verkeer. Als alles volgens planning verloopt, duurt de afsluiting tot 8 juli. Dan is de Centrumring gereed.

Voordat de wegwerkzaamheden beginnen, wordt eerst de riolering in de Sint Josephstraat (tussen de Centrumring en de Julianastraat) door middel van een zogeheten kousmethode gerenoveerd. Met de kousmethode worden riolen gerenoveerd zonder straten open te breken. Bij de kousmethode wordt een kunststof 'kous' in het riool uitgerold. Door verwarming van de kous vindt uitharding plaats, waardoor een nieuwe rioolbuis ontstaat.

Aanleg nieuwe weg
Na de rioolrenovatie begint de daadwerkelijke aanleg van de Centrumring. Voor het sluitstuk van het project moet de kruising Hoge Ham-Sint Josephstraat nog één keer geheel dicht. De wegafsluiting volgt op de afsluiting van de Hoge Ham van de afgelopen weken. Eigenlijk zou de Hoge Ham tussentijds nog even opengaan, maar door verschuiving van werkzaamheden kon de weg dan gepland worden ingericht. De verschuivingen waren noodzakelijk om de begraafplaats zorgvuldig vrij te maken. Tussentijds openstellen van het heringerichte deel van de Hoge Ham zou teveel schade hebben veroorzaakt aan de nieuwe bestrating en zou ook onveilige situaties opleveren.

Omleiding
Tot 8 juli kan gemotoriseerd verkeer geen gebruik maken van het kruispunt Sint Josephstraat-Hoge Ham. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Voetgangers kunnen er wel langs; fietsers dienen even af te stappen. De winkels aan de Hoge Ham en de Sint Josephstraat zijn bereikbaar.

Na de zomer
Na de zomervakantie wordt de Sint Josephstraat tussen de Centrumring tot en met en de Julianastraat heringericht en wordt de aansluiting van de Akkermansstraat aangepast. Verder worden er na de zomervakantie nog enkele afrondende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het inzaaien en het aanplanten van groen.