Gemeente Heerenveen

Heerenveen geopend

Werkplein Regio Heerenveen geopend

Maandag 6 juni is het werkplein Regio Heerenveen officieel geopend. Met de vergaande samenwerking tussen de gemeenten Heerenveen, Skarsterlân en het UWV WERKbedrijf ontstaat er verbeterde dienstverlening voor zowel werkzoekenden als werkgevers.

`Sneller overleg, snelle afstemming, begrip voor de insteek van de verschillende organisaties, samen oplossingen zoeken. Dat is onze meerwaarde. Voor de klant en voor elkaar', stelt Rita van Wel, Manager Werkplein.

Een bewogen start na een periode van tegenstrijdige berichten. Ondanks de berichten van het UWV over een forse uitdunning van het aantal Werkpleinen kiezen we weloverwogen voor deze samenwerking. Het behalen van samen opgestelde doelen behoeft niet per definitie op een "fysiek" werkplein. Het gedachtegoed zit vooral in de zorgvuldig uitgewerkte werkprocessen die leiden tot optimale samenwerking.

`Wat we voor ogen hebben met het Werkplein geldt nog steeds', stelt wethouder Lykele Buwalda van de gemeente Heerenveen.

Klant centraal

Het werkplein bestaat uit drie organisaties die door samen naar buiten te treden extra duidelijkheid scheppen voor de klant. Ook krijgt elke klant zijn eigen contactpersoon. Dat geldt ook voor werkgevers.

`Met het werkplein weten we precies wat werkzoekende en werkgevers te bieden hebben. De volgende stap is dat we die twee partijen matchen', aldus wethouder Janny Schouwerwou van de gemeente Skarsterlân.