Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Metal-legende Judas Priest exclusief naar 013

Judas Priest, een van de beroemdste en meest invloedrijke metalgroepen aller tijden komt naar 013 voor een exclusief concert. Met het vastleggen van de Britse veteranen haalt de zaal een bonafide legende in huis. En net op tijd; de komende tournee wordt namelijk de allerlaatste.

Er vallen heel veel hoogtepunten te noemen als we spreken over de inmiddels veertig jaar durende loopbaan van Judas Priest. Alleen Black Sabbath is invloedrijker geweest op de ontwikkeling van heavy metal. Die robuuste lederen outfits en studs die metalheads wereldwijd tot op de dag van vandaag opsieren bijvoorbeeld? Priest-zanger Rob Halford introduceerde die look. En de die dubbele leadgitaar? Populair gemaakt door Priest-gitaristen Glenn Tipton en K.K. Downing.

De Britse band is er in de jaren zeventig al vroeg bij, maar boekt pas groot succes met liveplaat Unleashed In The East en studioalbum British Steel. Als vaandeldrager van de New Wave Of British Heavy Metal beïnvloedt Judas Priest ontzettend veel bands wereldwijd en legt ze de basis voor subgenres als death en speed metal.

Creatief en commercieel blijft Judas Priest het ontzettend goed doen. Niet alleen slaan de laatste platen nog steeds aan (de groep won vorig jaar zelfs een Grammy Award), ook op diverse festivals staan de metal-legendes nog altijd als terechte headliners geprogrammeerd.

Judas Priest heeft aangegeven te gaan stoppen en de komende Epitaph Tour wordt dan ook de allerlaatste tournee. In Europa staan er veel festivals op het programma, waaronder Graspop in België. 013 biedt de fan echter een unieke kans om deze legendarische band in een relatief kleine setting te zien wanneer de groep op 7 juni een exclusieve clubshow in Tilburg speelt.

Judas Priest - Epitaph Tour -
Dinsdag 7 juni | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets ¤ 49,50 (excl. service- en ttransactiekosten) | Dommelsch Zaal | Voorverkoop vanaf 22 januari

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /