Ingezonden persbericht


Een verzorgd uiterlijk geeft een beter gevoel
Haar en make-up workshops in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en Ingeborg Douwes Centrum

Amsterdam, 10 mei 2011. Het Ingeborg Douwes Centrum organiseert in samenwerking met het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis haar en make-up workshops voor kankerpatiënten. De workshops zijn bestemd voor mensen met kanker, tijdens en tot uiterlijk een half jaar na hun behandeling.

Een haar en make-up workshop is eerder georganiseerd in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) onder begeleiding van bekend visagist Mari van de Ven. Door het enthousiasme van de deelnemers en het grote aantal aanmeldingen is besloten de workshop voort te zetten. Vorige deelnemer Margreet: "ik ben erg enthousiast over deze beautydag. Je huid wordt zo droog van de chemo, dus tips zijn altijd welkom. Het is ook fijn dat je hier met lotgenoten kunt praten".

Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook het uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. Vaak kunnen met eenvoudige tips en adviezen enkele klachten worden verbeterd of gecamoufleerd. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk een beter gevoel geeft. Om deze redenen worden de workshops georganiseerd onder leiding van een ervaren schoonheidsspecialist van de Stichting Look Good Feel Better.

Tijdens de workshops worden tips en adviezen gegeven aan patiënten en gaan zij zelf aan de slag met beschikbaar gestelde huidverzorgingsproducten. Er is een haarwerker aanwezig die een presentatie geeft over de aanschaf en het gebruik van haarwerken. Ook worden er alternatieven voor haarwerken gegeven zoals mutsjes en shawls. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De aanmelding verloopt via het Ingeborg Douwes Centrum dat psychosociale zorg biedt aan mensen met kanker en hun naasten, ongeacht het stadium van hun ziekte De workshops voor patiënten vinden plaats op dinsdag 7 juni, 27 september en 22 november van 10.00 - 12.00 uur in het Ingeborg Douwes Centrum.

Noot voor de redactie (