Een Consortium onder leiding van IFA Hotels & Resorts en Kuwait Real Estate Co. sluit overeenkomst ter waarde van $315 miljoen om deuren van het grootste hotel in NYC te openen

Persbericht van PR Newswire

DUBAI, VAE, June 6, 2011 /PRNewswire/ --

- YOTEL-transactie is de tweede grote financieringsovereenkomst voor IFA HR in 6 maanden tijd
U kunt de afbeeldingen hier downloaden:
http://tinyurl.com/6ek5ec7
http://tinyurl.com/6zvkjjt
Internationaal projectontwikkelaar IFA Hotels & Resorts (IFA HR) kondigde vandaag aan dat het Consortium bestaande uit IFA HR, Kuwait Real Estate Company (KREC) en United Investments Portugal (UIP) tegelijkertijd een financierings- en een overnameovereenkomst hebben gesloten ter waarde van $315 miljoen voor zijn YOTEL New York eigendom.

Talal Jassim Al-Bahar, vicevoorzitter en CEO van IFA HR, verklaarde: "Dit is de tweede financieringsovereenkomst die we in de voorbije zes maanden hebben afgesloten. Deze overeenkomsten (beide met buitenlandse geldschieters) tonen aan dat ondanks de moeilijke marktomstandigheden, het juiste project op de juiste plaats met de juiste sponsor het benodigde kapitaal aantrekt."
De financiering voor YOTEL, dat $240 miljoen waard is, werd geleid door Atrium Holding Company, een particulier investeringsvehikel gevestigd in de Verenigde Staten, en mede gefinancierd door Centerbridge Partners, L.P., een beleggingsonderneming. De overname van de eigendom van Related Company, de projectontwikkelaar, vond plaats op hetzelfde moment als de financiering, wat de totale waarde van de transactie op $315 miljoen brengt. De overeenkomst is het meest recente grote contract dat investeerders uit de Golfstaten in verbinding stelt met de 'Big Apple', waarbij Fosterlane Management Company, een tak van de Kuwait Investment Authority, vorige maand nog het voormalige hoofdkwartier van Morgan Stanley heeft gekocht. "We zijn verheugd met onze investering in YOTEL. Dit maakt deel uit van de strategie van KREC om zijn investeringen geografisch uit te spreiden en zich tegelijkertijd te richten op inkomsten genererend vastgoed om de winsten voor zowel het bedrijf als zijn aandeelhouders te maximaliseren", aldus Ibrahim Saleh Al-Therban, vicevoorzitter en directeur van Kuwait Real Estate Company.
Het 669 kamers tellende YOTEL verwelkomde zijn eerste gasten op 3 juni en is dit jaar de grootste hotelopening in de stad. YOTEL maakt deel uit van het 111.000 vierkante meter grote en 60 verdiepingen tellende LEED-Silver-complex van Related Company, en heeft daarnaast het voordeel dat het een benijdenswaardige locatie heeft op West 42nd Street en 10th Avenue in Times Square.
Voor IFA HR betekent de opening van YOTEL New York een grote mijlpaal in zijn investering in het merk. Als de eerste vestiging buiten een luchthaven en als veruit het grootste YOTEL tot nog toe, zal het ontwerp ervan als blauwdruk fungeren voor toekomstige locaties in standscentra.
Joe Sita, president van IFA Hotel Investments, die de aangestelde vermogensbeheerder is van de YOTEL NYC eigendom, voegde daaraan toe: "We denken dat YOTEL New York de toekomst van de hotelindustrie vertegenwoordigt, en we hebben ervaren, flexibele en creatieve hotelinvesteerders gevonden die hetzelfde potentiële succes zien als wij. Alles in dit hotel, van zijn LEED-gecertificeerde constructie en ergonomische werkstations tot de manier waarop bagage perfect onder het bed kan worden geplaatst, is ontworpen met het gemak en comfort van onze gasten als doel. Het is het hoogtepunt van betaalbare luxe." Gasten die in YOTEL New York arriveren, zullen inchecken in kiosken die lijken op die van luchtvaartmaatschappijen. Ze treffen er alles aan dat een luxehotel kan bieden in een ingenieus ontworpen ruimte van minder dan 20 vierkante meter. De Premiumcabines zijn uitgerust met een compact uitschuifbaar bed, regendouche, Technowall met tv-, muziek- en stroomdiensten, een werkstation, en gratis krachtige Wi-Fi. Om de luxe compleet te maken hebben de 18 eersteklas cabines en 3 VIP-suites met 2 cabines van YOTEL buiten een privéterras en een jacuzzi. Alle gasten krijgen een inbegrepen ontbijt gedurende hun verblijf, en toegang tot de grootste openluchthotelruimte in New York.
Al-Bahar besloot: "Vanuit financieel oogpunt verwachten we een groot rendement op onze investering in YOTEL New York. Vanuit ondernemersoogpunt hopen we dat deze transactie het vertrouwen stimuleert van banken en investeerders verder in strategische kansen die nog steeds voor het grijpen liggen in de horeca. Dat is beslist het geval voor YOTEL."
Over IFA Hotels & Resorts
IFA HR is een leider in de ontwikkeling van hotels voor gemengd gebruik en residentiële resortprojecten in het Midden-Oosten, Europa, Afrika, de Indische Oceaan, Azië en Noord-Amerika.
De grootste aandeelhouder van IFA Hotels & Resorts is het in Koeweit gevestigde International Financial Advisors (IFA), dat genoteerd staat op de beurs van Koeweit met een marktkapitalisatie van $1 miljard, alsook op de beurs van Johannesburg.
IFA HR biedt al jaren geïntegreerde resorts via internationale hotelmerken en is een van de weinige wereldwijde vastgoedontwikkelaars die bewezen hebben dat ze het volledige vakantieaanbod van vastgoedproducten naar een internationaal publiek kunnen brengen. http://www.ifahotelsresorts.com
Over YOTEL NYC
YOTEL New York werd ontworpen in samenwerking met The Rockwell Group en Softroom. Boekingen kunnen nu worden gedaan op http://www.yotel.com voor verblijven vanaf 15 juni, met prijzen vanaf slechts $149. Vrienden van YOTEL die zich inschrijven op facebook.com/YOTELHQ en/of YOTEL volgen op twitter @YOTELHQ kunnen uitkijken naar aanvullende speciale aanbiedingen. Een 3D walkthrough van het hotel is beschikbaar op http://www.youtube.com/yotel.
Over Atrium Holding Company
Atrium is een particulier investeringsvehikel gevestigd in Scottsdale, Arizona, en is gespecialiseerd in opportunistische investeringen in vastgoed en de horecasector. Atrium is een actieve verkrijger en initiator van zowel grote als kleine leningen aan hotels en is via zijn partners een van de grootste particuliere eigenaars in de Verenigde Staten, die voornamelijk worden uitgebaat onder de merknamen van Embassy Suites, Marriott, Renaissance en Hilton. Over Centerbridge Partners
Centerbridge Partners, L.P. is een particuliere beleggingsonderneming gevestigd in New York City en heeft momenteel ongeveer $17 miljard aan kapitaal in zijn beheer. De onderneming richt zich op private equity en kredietinvesteringen. De onderneming werkt samen met managementteams van wereldklasse in doelgerichte industriesectoren om bedrijven te helpen bij het behalen van hun operationele en financiële doelstellingen.
Over YOTEL
YOTEL werd opgericht door YO!-oprichter Simon Woodroffe en YOTEL-CEO Gerard Greene. Het idee werd bedacht door Simon nadat deze op een vlucht opgewaardeerd werd naar de eerste klasse. Hij besloot het concept van luxe luchtvervoer en Japanse capsulehotels om te zetten naar een kleine maar luxueuze cabine. YOTEL werd gelanceerd als een revolutionair hotelconcept in de zomer van 2007, met als eerste vestiging de zuidterminal van Gatwick in Londen. In december 2007 opende het merk zijn tweede vestiging in een luchthaven, deze keer in terminal 4 van London Heathrow, gevolgd door de derde vestiging in de transitzone van de luchthaven van Schiphol, Amsterdam in september 2008. Met de steun van IFA Hotels and Resorts leidt de CEO van YOTEL, Gerard Greene, een ervaren managementteam dat expertise uit de hotel-, reis- en vrijetijdsindustrie samenbrengt in de privésector en publieke sector. http://www.yotel.com Neem voor meer informatie contact op met: Samantha McBride Communicatiemanager IFA Hotels & Resorts Samantha@ifahotelsresorts.com +971-50-711-6209 Lara Bogdanovic BPG Public Relations T +971-4-295-3456 lara@batespangulf.com

IFA Hotels & Resorts

CONTACT: .