Telegraaf Media Nederland en Inno Holding stappen in AutoWereld.nl

Persbericht van Autowereld B.V.

Amsterdam , 07 juni 2011.

Telegraaf Media Nederland en Inno Holding nemen een strategisch belang in AutoWereld.nl. Met deze nieuwe partners wil AutoWereld.nl versneld doorgroeien tot het grootste occasionportaal van Nederland.

Inno Holding neemt een meerderheidsbelang: "AutoWereld.nl is enorm snel gegroeid en heeft een unieke propositie" aldus directeur Jan-Willem Tusveld, tevens eigenaar van zoekmachine Vinden.nl. "Na de verkoop van gaspedaal.nl aan Telegraaf Media Nederland, willen wij onze kennis van de automotivebranche gebruiken om AutoWereld.nl groot te maken." Telegraaf Media Nederland neemt een strategisch minderheidsbelang.

AutoWereld.nl, in 2009 gestart door het Amsterdamse AutoDealers.nl, is blij met de nieuwe partners. "Met onze gratis occasionadvertenties voor autobedrijven en particulieren doen wij het anders dan de andere portalen. Wij zijn al de grootste op dat gebied." aldus Peter Langenkamp, directeur van AutoWereld B.V. "Door het netwerk en de expertise van Inno Holding en Telegraaf Media Nederland krijgen we de mogelijkheid om onze bekendheid en bereik verder te vergroten."

Met een aanbod van meer dan 160.000 occasions van ruim 5500 autobedrijven en dagelijks 30.000 bezoekers, is AutoWereld.nl één van de grootste occasionportalen van Nederland. Eind 2011 moet het in bereik en aanbod tot de top 3 van Nederlandse portalen behoren.

Links:
http://www.autowereld.nl
Organisatie info:

Autowereld B.V.

Voor meer inform atie kunt u contact opnemen met:

Bij AutoWereld B.V.:
Peter Langenkamp, Directeur, 06-21823198
peter@autowereld.nl

Bij Inno Holding B.V.:
Jan-Willem Tusveld, Directeur, 06-20406080
jw.tusveld@vinden.nl

Bij Telegraaf Media Nederland:
Josja Zijlstra, Uitgever Segmenten, 020-5852821
j.zijlstra@telegraafmedia.nl

Over AutoWereld.nl
AutoWereld.nl kent in tegenstelling tot de andere grote occasionportalen geen ab onnementskosten voor autobedrijven. Het plaatsen van het aanbod is kosteloos en gebeurt automatisch, door koppelingen met de meeste gangbare systemen, zoals Whe elerdelta, AutoSoft, VWE en OBS. Maandelijks bedient AutoWereld.nl ruim 900.000 bezoekers. Volgens onafhankelijke STIR meting behoort AutoWereld.nl tot de 5 gro otste occasionportalen. Ook met het aanbod van 160.000 occasions van ruim 5500 a utobedrijven behoort AutoWereld.nl tot grootste occasionsites.

Over Inno Holding B.V.
Inno Holding ontwikkelt innovatieve internetconcepten. Investeerders in Inno Hol ding zijn Vinden.nl B.V., o.a. eigenaar van de zoekmachines Vinden.nl en Zoeken. nl, en MarktPlaza B.V., eigenaar van de advertentiesite MarktPlaza.nl. Beide he bben veel expertise op het gebied van metasearchtechnologie. Hiermee worden vern ieuwende internetconcepten in de markt gezet. Onlangs werden gaspedaal.nl en hui zenzoeker verkocht aan Telegraaf Media Nederland.

Over Telegraaf Media Nederland
Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en heeft in haar print portfolio o.a. landelijke, regionale en gratis dagbladen, tijdschr iften en huis-aan-huisbladen. Online exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd websites, waarvan een belangrijk gedeelte met landelijk, regionaal o f lokaal nieuws. Ook heeft Telegraaf Media Nederland activiteiten op het gebied van (video)productie. Telegraaf Media Nederland is het meest complete mediahuis van Nederland, met mediamerken en -platformen die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.