Koninklijke Ahold

7 juni 2011

Persbericht
Resultaten eerste kwartaal 2011

Hoofdpunten
Omzet met 5,9% gestegen naar 9,3 miljard (6,0% tegen constante wisselkoersen) Bedrijfsresultaat 8,6% omhoog naar 444 miljoen Nettoresultaat 6,2% hoger op 291 miljoen Onderliggende operationele retailmarge 4,9%

Amsterdam ­ Ahold heeft vandaag haar resultaten over het eerste kwartaal van 2011 gepubliceerd. CEO Dick Boer: "We hebben een solide prestatie geleverd met volumegroei in al onze markten, ondanks lastige omstandigheden waarin de klant gericht bleef op prijs. In de Verenigde Staten waren zowel omzet als marge zeer goed, mede dankzij de timing van Pasen. In Nederland werd de marge beïnvloed door stijgende inflatie, die niet geheel werd doorberekend aan klanten. In een lastige omgeving met stijgende grondstofprijzen en sterk op promoties gerichte klanten, vooral in de Verenigde Staten, gaan wij door met het beheersen van het evenwicht tussen omzet en marge."

Prestaties Ahold
K1 ( miljoen) Netto-omzet Bedrijfsresultaat Resultaat uit voortgezette bedrijfsactiviteiten Nettoresultaat * Tegen constante wisselkoersen steeg de netto-omzet met 6,0%. 2011 9.251 444 298 291 K1 2010 8.737 409 252 274 5,9% * 8,6% 18,3% 6,2% mutatie in %

Persvoorlichting: 020 509 5343 Investor Relations: 020 509 5213 www.ahold.com

Pagina 1/4



Resultaten eerste kwartaal 2011

Eerste kwartaal 2011 (in vergelijking met eerste kwartaal 2010) De netto-omzet bedroeg 9,3 miljard, een toename van 5,9% en werd positief beïnvloed doordat de week na Pasen dit jaar in het tweede kwartaal valt. Tegen constante wisselkoersen steeg de nettoomzet met 6,0%. Het bedrijfsresultaat bedroeg 444 miljoen, een stijging van 8,6%. Het bedrijfsresultaat uit de retailactiviteiten bedroeg 459 miljoen en lag daarmee 30 miljoen hoger dan vorig jaar, hoofdzakelijk dankzij hogere bedrijfsresultaten bij Ahold USA. De operationele retailmarge bedroeg 5,0% tegen 4,9% in het eerste kwartaal van 2010. De onderliggende operationele retailmarge bedroeg 4,9% en was daarmee ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. De kosten van het Corporate Center bedroegen dit kwartaal 15 miljoen, een daling met 5 miljoen. Exclusief het effect van de verzekeringsactiviteiten van Ahold bedroegen de kosten van het Corporate Center 19 miljoen, 5 miljoen lager dan vorig jaar. Het resultaat uit voortgezette bedrijfsactiviteiten steeg met 46 miljoen (18,3%) naar 298 miljoen. Een hoger bedrijfsresultaat, lagere netto financiële lasten en lagere winstbelastingen werden deels tenietgedaan door een daling van het resultaat uit joint ventures. In de winstbelasting voor het eerste kwartaal van 2010 waren eenmalige lasten verantwoord van 15 miljoen, hoofdzakelijk in verband met de herwaardering van belastinglatenties. Het nettoresultaat bedroeg 291 miljoen, een stijging met 17 miljoen. Het resultaat uit beëindigde activiteiten daalde het eerste kwartaal met 29 miljoen naar 7 miljoen negatief, terwijl het eerste kwartaal van 2010 een positief bedrag van 22 miljoen bevatte. Het verschil is hoofdzakelijk het gevolg van de vrijval van een voorziening voor leasegaranties van de voormalige Ahold-dochters BILO en Bruno's ter waarde van 25 miljoen in het eerste kwartaal van 2010. De vrije kasstroom bedroeg 407 miljoen, 51 miljoen meer dan vorig jaar. De toename was hoofdzakelijk het gevolg van hogere dividenduitkeringen van joint ventures van 33 miljoen, per saldo 22 miljoen lagere investeringen en 20 miljoen minder aan rentebetalingen. Hier tegenover stond een lagere kasstroom uit operationele activiteiten ( 22 miljoen) vanwege hogere belastingen. De nettoschuld is het eerste kwartaal 274 miljoen gedaald naar 463 miljoen, vooral dankzij de positieve vrije kasstroom van 407 miljoen en een valuta-effect van 88 miljoen. Voor een deel werd dit tenietgedaan door de inkoop van eigen aandelen ter waarde van 191 miljoen.

Prestaties per bedrijfssegment (in vergelijking met eerste kwartaal 2010) Ahold USA De netto-omzet bedroeg het eerste kwartaal $ 7,6 miljard, een stijging met 7,4%. De identieke omzet steeg met 5,0% (3,2% exclusief benzineverkopen). Het bedrijfsresultaat bedroeg $ 350 miljoen (oftewel 4,6% van de netto-omzet), een toename met $ 55 miljoen. In het bedrijfsresultaat was een bedrag van $ 8 miljoen (K1 2010: $ 5 miljoen) inbegrepen aan reorganisatie- en IT-integratiekosten. In het eerste kwartaal van vorig jaar bevatte het bedrijfsresultaat een last van $ 12 miljoen in verband met de aanpassing van voorraadwaarderingen binnen de Amerikaanse divisies. Nederland De netto-omzet steeg met 3,9% tot 3,2 miljard. De identieke omzet ging 2,8% omhoog. Het bedrijfsresultaat van 200 miljoen (oftewel 6,2% van de netto-omzet) was 14 miljoen lager dan vorig jaar. In het bedrijfsresultaat van het eerste kwartaal van 2011 zat een winst op de verkoop van activa begrepen van 6 miljoen. In het eerste kwartaal van 2010 was sprake van een opbrengst van 8 miljoen in verband met de vrijval van overlopende posten.

Page 2/4



Resultaten eerste kwartaal 2011

Overig Europa (Tsjechië en Slowakije) De netto-omzet steeg met 9,8% naar 538 miljoen. Tegen constante wisselkoersen steeg de nettoomzet met 4,5%. De identieke omzet nam toe met 4,9% (4,6% exclusief benzineverkopen). Het bedrijfsresultaat kwam het eerste kwartaal uit op 5 miljoen (K1 2010 nihil). In het bedrijfsresultaat over het eerste kwartaal van 2010 was een herstructureringslast van 2 miljoen opgenomen. Overige retail (niet-geconsolideerde joint ventures) Het aandeel van Ahold in het resultaat uit niet-geconsolideerde joint ventures nam af van 28 miljoen vorig jaar naar 19 miljoen, met name door lagere resultaten van ICA.

Alternatieve financiële prestatie-indicatoren
In dit kwartaalbericht wordt gebruik gemaakt van de volgende alternatieve financiële prestatieindicatoren: Netto-omzet tegen constante wisselkoersen. De netto-omzet tegen constante wisselkoersen sluit de invloed uit van het gebruik van verschillende wisselkoersen bij de omrekening van de financiële informatie van dochtermaatschappijen of joint ventures van Ahold in euro's. Het management van Ahold is van mening dat hierdoor een beter inzicht wordt gegeven in de operationele prestaties van Aholds buitenlandse dochterondernemingen of joint ventures. Netto-omzet in lokale valuta. In bepaalde gevallen wordt de netto-omzet in lokale valuta gepresenteerd. Het management van Ahold is van mening dat hierdoor een beter inzicht wordt gegeven in de operationele prestaties van Aholds buitenlandse dochterondernemingen. Identieke omzet. Netto-omzet gerealiseerd in exact dezelfde winkels in lokale valuta in de vergelijkbare periode. Identieke omzet exclusief de netto-omzet uit benzineverkopen. Aangezien de benzineprijzen onderhevig zijn aan grotere schommelingen dan de voedselprijzen is het management van Ahold van oordeel dat door de netto-omzet uit hoofde van benzineverkopen buiten beschouwing te laten een beter inzicht wordt gegeven in de ontwikkeling van Aholds identieke omzet. Vergelijkbare omzet. De identieke omzet plus de netto-omzet uit vervangende winkels, in lokale valuta. De vergelijkbare omzet wordt alleen voor Ahold USA gepubliceerd. Onderliggend operationeel retailresultaat. Het totale bedrijfsresultaat retail, gecorrigeerd voor bijzondere waardeverminderingen op vaste activa, het resultaat op de verkoop van activa en herstructurerings- en verwante kosten. Het management is van oordeel dat met deze maatstaf een beter inzicht wordt gegeven in het onderliggende bedrijfsresultaat van de retailactiviteiten van Ahold. Bedrijfsresultaat in lokale valuta. In bepaalde gevallen wordt het bedrijfsresultaat in lokale valuta gepresenteerd. Het management van Ahold is van oordeel dat hierdoor een beter inzicht wordt gegeven in de operationele prestaties van Aholds buitenlandse dochterondernemingen. Vrije kasstroom. De operationele kasstroom uit voortgezette activiteiten na aftrek van de nettokapitaalkosten verminderd met de betaalde nettorente plus ontvangen dividenduitkeringen. Het management van Ahold is van oordeel dat hierdoor een beter inzicht wordt gegeven in de beschikbare kasstroom waarmee onder andere de schuldpositie kan worden verlaagd en dividend kan worden uitgekeerd.

Page 3/4



Resultaten eerste kwartaal 2011 Nettoschuld. De nettoschuld is het verschil tussen (i) de som van de langlopende en kortlopende schulden (brutoschuld) en (ii) de geldmiddelen, kasequivalenten en kortlopende deposito's. Het management van Ahold is van oordeel dat, omdat geldmiddelen, kasequivalenten en kortlopende deposito's onder andere kunnen worden gebruikt om de schulden af te lossen, het afzetten hiervan tegen de bruto schuld een nuttige maatstaf vormt voor de belegger om de financiering van Ahold te beoordelen. In de nettoschuld kunnen bepaalde liquide elementen zijn opgenomen die niet direct kunnen worden ingezet voor schuldaflossing. Het management van Ahold is van oordeel dat met deze alternatieve prestatie-indicatoren een beter inzicht wordt geboden in de operationele en financiële prestaties van Ahold. Deze alternatieve financiële prestatie-indicatoren dienen te worden beschouwd als een aanvulling op, maar geen vervanging van direct vergelijkbare maatstaven onder IFRS.

Financiële kalender
Aholds boekjaar bestaat uit 52 of 53 weken, eindigend op de zondag die het dichtst bij 31 december ligt. Aholds boekjaar 2011 beslaat een periode van 52 weken en eindigt op 1 januari 2012. De kwartalen in 2011 zijn als volgt: Eerste kwartaal (16 weken) Tweede kwartaal (12 weken) Derde kwartaal (12 weken) Vierde kwartaal (12 weken) 3 januari tot en met 24 april 2011 25 april tot en met 17 juli 2011 18 juli tot en met 9 oktober 2011 10 oktober 2011 tot en met 1 januari 2012

Dit persbericht dient te worden gelezen in samenhang met het tussentijdse bericht (interim report) van Ahold over het eerste kwartaal 2011, dat in het Engels beschikbaar is op www.ahold.com. Voor zover deze Nederlandse vertaling afwijkt van het Engelstalige bericht is de laatstgenoemde versie leidend. 2011/31 Waarschuwing Dit persbericht omvat toekomstgerichte uitspraken, die niet verwijzen naar historische feiten maar naar verwachtingen gebaseerd op de huidige gezichts- en uitgangspunten van het management en die onderhevig zijn aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden waardoor daadwerkelijke resultaten, de uitvoering of gebeurtenissen wezenlijk kunnen verschillen van die tot uitdrukking gebracht in zulke uitspraken. Deze uitspraken omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken over Aholds beheersing van het evenwicht tussen omzet en marges tegen de achtergrond van stijgende (grondstof)prijzen en een sterk op promoties gerichte omgeving. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de toekomstgerichte uitspraken. Veel van deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op factoren die voor Ahold niet beheersbaar en ook niet nauwkeurig voorspelbaar zijn, zoals het effect van algemene economische of politieke omstandigheden, wisselkoers- en renteschommelingen, de toename van of veranderingen in concurrentie, Aholds mogelijkheden om haar plannen en strategieën succesvol te implementeren en af te ronden, tegenvallende of andere dan verwachte voordelen van en middelen uit Aholds plannen en strategieën, veranderingen in Aholds liquiditeitsbehoeften, maatregelen van concurrenten en derden, alsmede andere factoren zoals besproken in documenten welke in Aholds naam in openbare registers zijn neergelegd en Aholds publicaties. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze toekomstgerichte uitspraken, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om enige verandering in openbare informatie of een toekomstgerichte uitspraak uit dit persbericht te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam "Royal Ahold" of kortweg "Ahold".

Page 4/4






---- --