Gemeente Brummen


Bbestemmingsplan Eerbeek-Zuid: stand van zaken

(Oorspronkelijke publicatie datum: 06-06-2011)

Sinds enige tijd wordt er gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan voor Eerbeek-Zuid. Omdat er sprake is van vele gebruikers en verschillende bedrijfsactiviteiten op dit gezoneerde bedrijventerrein is dit een complex proces. Vandaar dat er, voordat er een
voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld, een uigebreide onderzoeks- en inventarisatiefase is geweest waarbij knelpunten aan het licht zijn gebracht.

Het plangebied Eerbeek-Zuid is gelegen ten zuidoosten van de gemeente Brummen, direct ten oosten van de Veluwe. Ten noorden en deels ten oosten van het plangebied ligt de bebouwde kom van Eerbeek. Aan de zuidoostzijde van het plangebied ligt een bosrijk gebied met woningen. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Harderwijkerweg, de Doonweg, de Loubergweg, de spoorlijn Dieren-Apeldoorn, de Kloosterstraat en t Haagje en is ongeveer 70 hectare groot.

Voorontwerp bestemmingsplan
De resultaten van de uitgevoerde onderzoeken zijn verwerkt in het voorontwerpbestemmingsplan Eerbeek-Zuid. Deze heeft ter inzage gelegen van 7 oktober 2010 tot en met 3 november 2010. Binnen deze termijn kon een ieder zijn inspraakreactie bij ons kenbaar maken. Momenteel wordt gewerkt aan de afhandeling van de ingediende inspraakreacties. De planning was om het ontwerpbestemmingsplan eind mei 2011 ter inzage te leggen. De afhandeling van de inspraakreacties neemt echter meer tijd in beslag als vooraf verwacht. De reden hiervoor is dat per perceel ingezoomd moet worden op de gevoerde activiteiten in samenspraak met het zonebeheerplan. Omdat de inspraakreacties naar verwachting tijdens de zomermaanden afgerond kunnen worden (zomerreces), zal het ontwerpbestemmingsplan niet eerder ter inzage gelegd kunnen worden dan eind derde kwartaal, begin vierde kwartaal van 2011. Om de voortgang te bewaken worden nieuwe initiatieven niet meer meegenomen. De nu nog lopende zaken, die op tijd zijn afgerond kunnen nog worden meegenomen, maar nieuwe verzoeken zal leiden tot vertraging.

Vervolg procedure
Nadat alle inspraakreacties gebundeld zijn, wordt het ontwerpbestemmingsplan na goedkeuring van het college ter inzage gelegd. Tijdens deze ter inzage legging bestaat er weer de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. Hierna zullen ook deze zienswijzen gebundeld worden waarna het bestemmingsplan ter vaststelling aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

Meer informatie vindt op u op deze speciale projectpagina over het bestemmingsplan Eerbeek-Zuid.