Interprovinciaal Overleg (IPO)

Andere IPO websites

HomeNieuwsWegbeheerders deactiveren zoutloketten

Wegbeheerders deactiveren zoutloketten

2 maart 2011

In overleg met het Interprovinciaal Overleg (IPO), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Unie van Waterschappen (UvW) heeft de minister van Infrastructuur en Milieu besloten de zoutloketten te deactiveren.

Vanaf begin januari is de winter zachter geworden en zijn de zoutleveranties weer op gang gekomen. Het merendeel van de wegbeheerders heeft weer voldoende zout in hun loodsen om gesteld te staan voor de rest van de winter.
Een aantal van de aan het zoutloket deelnemende wegbeheerders zijn nog kwetsbaar, omdat de voorraad nog niet optimaal is. Deze wegbeheerders zijn de afgelopen week nog door Rijkswaterstaat geholpen om de voorraad weer op peil te brengen. Ook de zoutleveranciers leveren weer zout uit. Dit maakt dat ook zij gesteld staan voor de rest van de winter. Na afloop van het winterseizoen wordt de werking van de zoutloketten geëvalueerd.

De winter van 2010 viel al vroeg in, met aanhoudend winters weer. De levering van strooizout stagneerde, waardoor een toenemend aantal wegbeheerders te kampen had met tekort aan strooizout. Op 22 december 2010 werden daarom de zoutloketten geactiveerd. Dossier:
Mobiliteit

Heeft u een vraag of op een opmerking over dit bericht? Neemt u dan contact op met de afdeling Communicatie: Communicatie@ipo.nl of 070 888 1294