Gemeente Soest

Je hoort erbij: Activiteiten Club Soest krijgt brede steun

7 juni 2011

Drie jaar geleden nam GGz Centraal (voorheen Symfora) het initiatief om bij Stichting Balans een dagactiviteit te organiseren in De Schoof. Dit werd het begin van een vruchtbare samenwerking tussen Balans en GGz Centraal. Dit project "Je hoort erbij" beweegt zich op de grens van zorg en welzijn.

Het biedt mensen met een bijzondere kwetsbaarheid de mogelijkheid tot ontmoeting, het tegengaan van sociaal isolement en stimulans tot maatschappelijke participatie. Soesters uit de doelgroep kunnen nu tweemaal per week meedoen aan een inloopactiviteit en er is tweemaal per week een eetclub. De deelnemers hebben gekozen voor de naam: Activiteiten Club Soest.

Inmiddels zijn ook andere zorgorganisaties betrokken bij het project en maakte gemeente Soest een uitbreiding naar twee middagen mogelijk. Het project kreeg deze week een officieel tintje door de feestelijke ondertekening van een convenant tussen de betrokken partijen.

Rosan Coppes van gemeente Soest, Stichting Balans, GGz Centraal, RIAGG Amersfoort en Kwintes ondertekenden deze verklaring om samen te werken ten behoeve van inwoners met een chronische psychische beperking of psychosociale problemen. Verder zijn er warme contacten met onder andere Portaal, Philadelphia, het Leger des Heils en Sinai Centrum.

Om deel te nemen aan de activiteiten is geen indicatie nodig, je mag ook komen op eigen initiatief of op aanraden van iemand uit je omgeving. Je hoeft niet alleen thuis te zitten, je hoort erbij!

De inloopactiviteit is elke dinsdag en donderdag van 14 tot 17 uur bij Stichting Balans in De Schoof aan de Molenstraat. Samen met de deelnemers wordt een afwisselend programma gemaakt.

Gewoon een kopje koffie of thee komen drinken mag ook. Je betaalt alleen een kleine bijdrage voor consumpties en soms wat voor gebruikte materialen. Kennismaken? Neem contact op met een van de begeleiders: Marlies Otto bij GGz Centraal 033-4606030.