Ingezonden persbericht



---



gemeente MONTFOORT

6 juni 2011

Buurt geïnformeerd over plannen voormalige Timotheüsschool Eerste ontwerpen gepresenteerd tijdens inloopavond

Op woensdag 1 juni organiseerde de gemeente Montfoort een inloopavond over de plannen rondom de voormalige locatie van de Timotheüsschool. Direct omwonenden waren persoonlijk uitgenodigd, alle andere geïnteresseerden hebben gehoor gegeven aan het krantenbericht. In totaal waren er ongeveer 60 inwoners aanwezig. Tijdens de avond zijn vier verschillende schetsontwerpen gepresenteerd door medewerkers van de gemeente en een stedenbouwkundige. Het voormalige gebouw van de Timotheüsschool is tot eind 2010 gebruikt voor onderwijs. Daarna is de school verhuisd naar De Brede Vaart in Linschoten en is het gebouw leeg komen te staan. Het gebouw en de grond zijn eigendom van de gemeente Montfoort. De school ligt aan de Liefhovendijk en kijkt aan de voorzijde uit over een restant stukje polderlandschap opgesloten tussen Linschoten en de M.A. Reinaldaweg. Het schoolgedeelte is in de loop der tijd uitgebreid tot aan de G. van de Valk Boumanstraat, waardoor het complex het woonblok in tweeën deelt. Zowel aan de linker- als aan de rechterzijde van de school staan particuliere woningen. Het gedeelte van het pand aan de Liefhovendijk is geschakeld aan de oude hoofdmeesterswoning. Tijdens de inloopavond zijn 4 ontwerpschetsen gepresenteerd. In alle schetsen wordt de oude dorpsschool aan de Liefhovendijk behouden. Het streven is dan ook deze plek een nieuwe functie te geven en als gemeentelijk monument te bestempelen. Voor het overige deel van de school zijn 4 ontwerpen: ·

Kangoeroewoningen (woningen die uit twee gedeelten bestaat: een gezinswoning en een één- of tweepersoonswoning, met elk zelfstandige voorzieningen)


· · ·

Rijwoningen Twee-onder-één-kap-woningen Behoud bestaande pand

Wethouder Vlaar spreekt van een succesvolle avond: "Gezien de hoge opkomst merken we dat de ontwikkeling van de voormalige Timotheüsschool leeft onder de omwonenden. Het is dan ook goed dat we al in een vroeg stadium met de buurt in gesprek zijn gegaan. Met name het behouden van de oude dorpsschool vond veel bijval. We zullen nu alle binnengekomen reacties gaan bekijken en verwerken."

Via de reactieformulieren hebben de aanwezigen hun reactie op de ontwerpen kenbaar gemaakt. Uit de eerste reacties blijkt een voorkeur voor het ontwikkelen van



2

gemeente MONTFOORT

eengezinswoningen. Als voorwaarde noemen de omwonenden echter wel dat er voldoende parkeergelegenheid wordt gerealiseerd. Ook geven de omwonenden aan dat ze graag het oude gedeelte van de school (aan de Liefhovendijk) in oude stijl hersteld zien. Alle reacties worden samengevat en meegegeven aan de raad die 20 juni besluit over het project Timotheüsschool. De raad zal dan een besluit nemen over de voorgenomen verkoop, het behoud van de oude dorpsschool en de ruimtelijke randvoorwaarden.