Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 7 juni 2011
Bestuur 'Het Nieuwe Rijden Elektrisch Vervoer Centrum' compleet

Pal naast het Centraal Station in Rotterdam wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het 'Het Nieuwe Rijden Elektrisch Vervoer Centrum'. Het HNR-EVC wordt 31 augustus officieel geopend door Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. Het centrum zal een belangrijke rol gaan vervullen bij de beleving en voorlichting op het gebied van elektrisch vervoer. Bij dit initiatief zijn een dertigtal partners betrokken. Om de onafhankelijkheid te waarborgen heeft initiator 'Green Mobility' 'Stichting Nederlandse Mobiliteit 2.0' opgericht.

Bestuur
Voor de samenstelling van het bestuur is gebruik gemaakt van de kennis en kracht van de aangesloten partners van het HNR-EVC. Op de voorzittersstoel van de stichting zal Bert Klerk (voormalig President-directeur van ProRail) plaatsnemen. Naast voorzitter Klerk zullen Jos van den Broek (Directeur IvDM/Het Nieuwe Rijden), Hans Blink (President Directeur Athlon Car Lease), Eric Beers (Voorzitter Platform Elektrisch Mobiliteit van de RAI) en Alfred Möller (Initiator en Directeur Green Mobility) als Bestuurslid de stichting vertegenwoordigen. Han van Delden (partner KPMG) zal de rol van Penningmeester op zich nemen en Arno van der Steen (voormalig directeur IvDM) is benoemd tot Secretaris.

Comité van aanbeveling
Bovengenoemd bestuur, met ieder hun eigen expertise binnen de mobiliteitsbranche, bewaakt vanuit Stichting Nederlandse Mobiliteit 2.0 de kwaliteit van het Elektrisch Vervoer Centrum. Vanuit de stichting wordt er op toegezien op het informatieve karakter van het centrum. Naast de stichting heeft het HNR-EVC ook een comité van aanbeveling met daarin een, aantal ambassadeurs voor elektrisch rijden waar onder Coert Beerman (Directie voorzitter Rabobank Rotterdam), Minnemijn Smit (kernlid van het Formule E-team), Marcel Broersma (Directeur Green Mobility) en Leender Bikker voorzitter van het Economic Development Board Rotterdam (EDBR). Dit comité draagt zorg voor een vergroting van kennis en netwerk en zal het HNR-EVC nauwlettend volgen en adviseren.

Ambassadeur en gemeente Rotterdam
De Rotterdamse wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte, Alexandra van Huffelen, blijft als ambassadeur betrokken bij de het HNR-EVC. De gemeente Rotterdam zet vanuit het programma Duurzaam en het Rotterdam Climate Initiative in op duurzame vervoersmiddelen voor halvering van de CO2-uitstoot, het verbeteren van luchtkwaliteit en het verminderen van geluidshinder. Onderdeel daarvan is de versnelde introductie van elektrische voertuigen met behulp van het Elektrisch Vervoer Centrum. Rotterdam maakt al op diverse plekken gebruik van elektrisch vervoer. Onder meer elektrische veegmachines bij Roteb, de elektrische vuilniswagens van Van Gansewinkel, de e-Busz en Shuttles van RET, Segways bij Stadstoezicht en oplaadpunten voor fietsen en scooters bij een aantal fietsenstallingen.

Toekomstperspectief
Na opening van het HNR-EVC is Nederland een belangrijk ervarings- en informatiepunt rijker. Hiermee is een positieve en duurzame stap gezet richting de toekomst waarin het percentage elektrisch vervoer op de weg groter wordt. Een innovatief centrum met als hoofddoelstelling het ontvangen, voorlichten en laten beleven van de duizend grootste bedrijven van Nederland binnen een termijn van 3 jaar.

----------
Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Alfred Möller (initiator HNR-EVC) telnr: 06 54768883 http://www.elektrisch-vervoer-centrum.nl

Vriendelijke groet,

Joris Daalhuisen

DDK | Helling 14, 3523 CC Utrecht | Postbus 85009, 3508 AA Utrecht | t. (030) 2630631 | f. (030) 2630262 | m. (06) 41371949 | e. joris@ddk.nl |i. ddk.nl |