Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, juni 2011
Aan: Redactie kunst/agenda

het Nederlands Komedie Theater
presenteert in seizoen 2012/2013

Na het boek..
Na de film..
Na de tv-serie
Nu.. voorstelling
HET MEISJE MET DE BLAUWE HOED

Het boek van Johan Fabricius is al meerdere malen een succes gebleken. De film uit 1934 met in de hoofdrol Lou Bandy, werd een gigantisch succes en leverde evergreens op als 'Vaste verkering', 'In de petoet' en 'Het meisje met de blauwe hoed'. De tv-serie van de NCRV uit 1973 met o.a. Huib Rooymans, Jenny Arean en André van Duin werd ook een groot succes en staat nog menigeen in het geheugen.

REGIE: Marcel Sijm

CREATIEF ADVISEUR: Albert Verlinde
SCRIPT: Lars Boom
MUZIEK: Fons Merkies

Tourneeplanning: Impact Entertainment
Voorstelling
De voorstelling naar het boek van Johan Fabricius (schrijver van o.a. 'De Scheepsjongens van Bontekoe') is de nieuwe voorstelling van het Nederlands Komedie Theater.

Na de realisatie van o.a. de producties 'Liedjes van Louis Davids' en 'Land of hope and glory' brengt het Nederlands Komedie Theater nu 'Het meisje met de blauwe hoed' in 2013 als voorstelling in de theaters. Het is een familievoorstelling voor bezoekers van 8 tot 80+ jaar.

Wie de hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend.

Het verhaal
Daantje Pieters wordt opgeroepen voor de dienstplicht. Op weg naar Den Haag ontmoet hij in de trein een meisje met een blauwe hoed. Hij verliest haar echter uit het oog omdat hij zich moet melden bij de kazerne. Daar aangekomen maakt hij kennis met Toontje, een onverschillige en doortrapte jongen die iedereen voor de gek houdt. Toontje wordt het maatje van Daantje en al snel gaan ze samen op stap. Tijdens een bezoekje aan de kermis ontmoeten ze per toeval het meisje met de blauwe hoed, Betsy. Als Daantje en Betsy na enige tijd verkering krijgen, lijkt alles naar wens te verlopen. Daantje komt er echter achter dat het hebben van een vriendin heel wat geld kost en ook Toontje mengt zich tussen de twee. Dit heeft heel wat tot gevolg..

Nederlands Komedie Theater
Het Nederlands Komedie Theater produceerde eerder de theatervoorstellingen 'Liedjes van Louis Davids' en 'Zing nog eens, Louisette!'. Aankomend seizoen speelt 'Land of hope and glory' in de theaters.

Noot voor de redactie (