Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Raad van Advies Dé Jonge Ondernemersprijs versterkt met twee nieuwe leden

7 juni 2011 - De Raad van Advies van Dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden (JOP) is uitgebreid met twee nieuwe leden: Bart Frans van Accon AVM en Cees Anceaux van NDC Mediagroep. De Raad van Advies adviseert het JOP-bestuur onder meer over het beleid, nieuwe ontwikkelingen ten gunste van JOP en over financiën. "Bovendien creëren zij kansen om de JOP te introduceren bij stakeholders", aldus Dorothea Piek, voorzitter van de JOP.

Cees Anceaux over zijn nieuwe adviesfunctie: "Ik vind het een geweldig goed initiatief om naast de verkiezing Friese Onderneming van het Jaar ook een Ondernemersprijs te hebben voor Jonge Ondernemers. Mijn marketingkennis en kennis over de bedrijven in het Noorden kan ik als lid van de Raad van Advies inzetten."

De Raad van Advies (RvA) van de JOP
De RvA van de JOP bestaat momenteel uit vijf leden:
* Mevrouw R. Siertsema van MKB-Noord te Groningen;
* De heer C. Anceaux van NCD Mediagroep te Leeuwarden.
* De heer B.D. Frans van Accon AVM Adviseurs en Accountants en Groningen;
* De heer W. de Kleuver van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland;
* De heer B.K. Wijbrandi van Rabobank te Burgum.

De RvA vergadert minimaal twee maal per jaar samen met het JOP-bestuur. Het JOP-bestuur verstrekt de leden alle informatie die zij nodig heeft om haar taak te vervullen. Ook bepaalt het JOP-bestuur wie er in de RvA plaatsneemt.

Over JOP
Dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden is een initiatief van Jong Bedrijven Netwerk Fryslân, Jong Bedrijven Netwerk Groningen, Jong Bedrijven Netwerk Drenthe en het Ondernemerskompas. De JOP wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Deelnemers kunnen zicht inschrijven tot en met 15 juni 2011. De finaleavond vindt plaats op dinsdag 22 november 2011 in Groningen. Met de JOP wil de organisatie veelbelovende ondernemers uit Groningen, Drenthe en Friesland gestart tussen 1 januari 2006 en 31 december 2009 een extra stimulans geven. De hoofdsponsoren van JOP2011 zijn de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, NDC Mediagroep, Gemeente Leeuwarden en Bos&Bos Catering. Vorige jaar is de JOP gewonnen door Jonathan Teoh van Doppio Espresso.