Ascom breidt wereldwijde verkooporganisatie uit en versterkt zo indirecte verkoopkanalen

Expansie in Oost-Europa, Midden-Oosten en Zuid-Europa

GÖTEBURG, Zweden--(BUSINESS WIRE)-- 20110607 --

Ascom Wireless Solutions, de toonaangevende leverancier van lokale draadloze communicatie, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf opnieuw haar wereldwijde verkooporganisatie heeft uitgebreid om klanten lokaal te ondersteunen in nieuwe geografische gebieden. Deze expansie maakt deel uit van het strategische plan voor de uitbreiding van indirecte verkoopkanalen door middel van partnerschappen met nieuwe herverkopers/distributeurs met toegevoegde waarde in geselecteerde gebieden.

Dennis Anderson, Vice President Global Sales bij Ascom Wireless Solutions, zegt: "Wij zijn onze geografische expansie aan het uitbreiden door onze missiekritische, interactieve draadloze oplossingen te benutten op markten waar wij een sterke groei en zakelijke kansen zien. Op dit moment zijn wij het aantal herverkopers, partners en allianties met toegevoegde waarde aan het verhogen in het Midden-Oosten, Oost-Europa en Zuid-Europa. Wij zullen ons hoofdzakelijk richten op de gezondheidszorgsector, waaronder acute zorg ziekenhuizen, zorginstellingen voor bejaarden en onafhankelijke thuiszorg, maar ook op het industriesegment. We hebben onze verkooporganisatie uitgebreid om deze uitbreidingsplannen te verwezenlijken." Verder voegt hij hieraan toe: "Onze lokale draadloze platforms, IP-DECT en WiFi-systemen zijn doelgericht voor onze klanten gebouwd en zijn qua technologie superieur op het gebied van missiekritische communicatie."

Het expansieplan omvat de toevoeging van nieuw Ascom-personeel in Rusland, Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië. Dit extra personeel brengt uitgebreide ervaring in draadloze communicatie binnen en zal functies bekleden in kanaalbeheer en technische ondersteuning. Al deze functies zijn ingenomen door lokale personen die in de regio wonen en die uitgebreide contacten hebben met herverkopers/distributeurs met toegevoegde waarde op hun grondgebied.

Ascom Wireless Solutions verbindt zich tot het versterken van het leiderschap van het bedrijf op het gebied van communicatie in de gezondheidszorgsector. De oplossingen van het bedrijf zijn ontworpen voor ondernemingen en instellingen waar de mobiliteit van het personeelsbestand zeer groot is en de noodzaak bestaat om kritische situaties direct te detecteren en corrigerende maatregelen te nemen. Tegelijkertijd moeten deze oplossingen ervoor zorgen dat een uiterst complexe infrastructuur van zeer uiteenlopende systemen goed kan opereren en verbonden worden. Ascom Wireless Solutions werkt met een grote verscheidenheid aan industrieën, maar haar missiekritische oplossingen leggen zich vooral toe op de markt voor de gezondheidszorg.

OVER ASCOM WIRELESS SOLUTIONS

Ascom Wireless Solutions (www.ascom.com/ws) is een toonaangevende leverancier van lokale draadloze communicatie voor belangrijke segmenten als ziekenhuizen, productiesectoren, kleinhandel en hotels. Meer dan 75.000 systemen zijn in grote bedrijven wereldwijd geïnstalleerd. Het bedrijf biedt zeer uiteenlopende voice- en professionele berichtendiensten, en creëert zo waarde voor haar klanten door hun missiekritische processen te ondersteunen en optimaliseren. De oplossingen zijn gebaseerd op VoWiFi-, IP-DECT-, Nurse Call- en paging-technologieën die op intelligente manier in de bestaande bedrijfssystemen geïntegreerd zijn. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in 10 landen en 1200 werknemers wereldwijd. Ascom Wireless Solutions is opgericht in de jaren 50 en gevestigd in Göteborg, Zweden. Het bedrijf maakt deel uit van de Ascom Group en staat genoteerd aan de Zwitserse beurs.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Ga voor meer informatie naar www.ascom.com/ws of neem contact op met:
Rebecca Ehlinger-Janzon, Ascom Wireless Solutions
Telefoon: +46 31 55 91 72
Mobiel: +46 760 50 57 22

E-mail: Rebecca.janzon@ascom.se

Ticker_symbol SWX:ASCN
ISIN CH0011339204