Ingezonden persbericht


Utrecht, 27-04-2011

Kosmos Uitgevers brengt boek beste restaurant ter wereld!

Noma - René Redzepi
Gebonden, 320 pagina's
ISBN 978 90 215 4985 9
Prijs: ¤ 49,95

Verschijningsdatum: 7 juni 2011

Het onnavolgbare Deense restaurant Noma is afgelopen week door San Pellegrino World's 50 Best Restaurants Awards voor de tweede achtereenvolgende keer uitgeroepen tot absolute nummer 1 van de wereld. Dit innovatieve restaurant staat bekend om zijn pure en regionale keuken met ingrediënten die de chefs zelf vinden in de directe omgeving. Chef René Redzepi schreef een prachtig boek over zijn filosofie en drijfveren, vol met zuivere, ongerepte recepten die vaak verrassen, soms verbazen maar vooral sensationeel smaken. Vanaf juni is dit prachtwerk met de titel Noma verkrijgbaar in Nederland, uitgegeven door Kosmos Uitgevers.

De award voor het beste restaurant ter wereld wordt alom beschouwd als de hoogste onderscheiding in de culinaire wereld. Het Spaanse restaurant elBulli voerde vier jaar achtereen de lijst aan. Kosmos Uitgevers gaf ook over dit restaurant een prachtig boek uit: Een dag bij elBulli.

Met Noma's tweede overwinning is de aandacht voor de moleculaire keuken definitief vershoven naar de pure, natuurlijke, regionale keuken, in het bijzonder de Nordic Cuisine.

In het boek dat in juni in het Nederlands verschijnt, laat René Redzepi zien wat Noma zo extreem bijzonder maakt. Gerechten zijn puur, vers, gezond, traditioneel, dicht bij de natuur en lokaal, maar óók innovatief en creatief. Met verhalen, foto's, recepten en een dagboek van de beste chef ter wereld is Noma een pareltje voor iedereen die het avontuur van Redzepi en de Nordic Cuisine wil meebeleven.