Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre

1 juni 2011


--Persbericht-

Oost Gelre gastheer voor twee VNG-excursies op 7 juni

Op 7 en 8 juni vindt het VNG-Jaarcongres plaats in de Achterhoek. De 11 Achterhoekse gemeenten zijn gastheer voor bestuurders uit heel Nederland. Een onderdeel van het congres vormen de excursies op dinsdagmiddag 7 juni. Oost Gelre neemt twee excursies voor haar rekening. De excursies bieden ons de kans om te laten zien dat de Achterhoek meer te bieden heeft dan mooie natuur en ruimte. Je vindt er innovatieve bedrijven, duurzame initiatieven en er worden goede verbindingen gelegd tussen de 3 O's (overheid, onderwijs en ondernemers).

Van stemmachine tot golfclub
De eerste Oost Gelre-excursie gaat naar het Groenlose innovatieve bedrijf Nedap. Bezoekers krijgen rondleiding door het bedrijf, waar o.a. het stadstoegangssysteem, de ŽNedap LibrixÂŽ (slimme bibliotheken) en de powerrouter worden getoond. Ook 'het nieuwe stemmen' komt aan de orde. Vervolgens verplaatst het gezelschap zich naar het in 2010 geopende Tennis en Pitch & Putt centrum 'De Blanckenborg', waar een balletje kan worden geslagen.

Reis door de Tijd
De tweede excursie betreft een rondleiding door de Nulwoning van de heer Ronald Serné aan de Hoge Es in Groenlo. Deze Nulwoning is wetenschappelijk aangetoond de meest duurzame woning van Nederland. Een woning die met een normaal leefpatroon en een hoog comfortniveau over een heel jaar gezien evenveel energie opwekt als zij verbruikt. Daarna wandelt het gezelschap langs de Groenlose grachten naar de Oude Calixtuskerk. Men doet een stap terug in de tijd naar de 'Slag om Grol' in het jaar 1627. In het unieke multimediale spektakel krijgen de deelnemers een indruk van de Tachtigjarige Oorlog in en rond Vestingstad Groenlo.

Einde persbericht

---

Noot aan de redactie

Wilt u bij één van de excursies aanwezig zijn, meldt u dat uiterlijk maandag 6 juni a.s. aan bij m.peters@oostgelre.nl. Graag aangeven om welke excursie het gaat. De excursies eindigen om 16.30 uur.

Van stemmachine tot golfclub: 14.30 uur: Nedap, Parallelweg 2, 7141 DC Groenlo, 15.15 uur: Tennis en Pitch & Putt centrum De Blanckenborg, Oude Winterswijkseweg 45a, 7141 DG Groenlo

Reis door de Tijd:
Onderverdeeld in twee groepen:
Groep 1: 14.30 uur: Oude Calixtus, Mattelierstraat 5, 7141 BP Groenlo
15.45 uur: Nulwoning, De hoge Es 10, 7141 DL Groenlo Groep 2: 14.35 uur: Nulwoning, De hoge Es 10, 7141 DL Groenlo
15.40 uur: Oude Calixtus, Mattelierstraat 5, 7141 BP Groenlo

Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling communicatie, Mirjam Peters, tel. (0544) 393548 of Marlies ten Tije, 0544 (393485).
-----------------------


---- --