Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

23 mei 2011

Holland Festival in het Trippenhuis

Onder de titel 'Van een andere orde' gaat de KNAW op 7 juni 2011 een unieke coproductie aan met het Holland Festival. Iedereen met belangstelling voor wetenschap en kunst krijgt die dag vanaf 17.00 uur de kans persoonlijk kennis te maken met wetenschappers en kunstenaars van naam, die in het Trippenhuis klaar zitten voor gesprekken met bezoekers.

Voor iedereen die meer wil weten over een bepaald onderzoeksgebied of de personen achter de voorstellingen van het Holland Festival, is er op 7 juni de unieke gelegenheid in het Trippenhuis van de KNAW een-op-een gesprekken te voeren met zo'n dertig wetenschappers en kunstenaars van naam. Wat weten ze over hun onderwerp? Wat weten ze nog niet en hoe gaan ze daarmee om? De wetenschappers zijn lid van de KNAW of van De Jonge Akademie, de kunstenaars maken deel uit van het Holland Festival.

Gesprek met favoriete wetenschapper of kunstenaar
De bezoeker kan zich inschrijven voor een gesprek met een deskundige naar keuze, maar ook intekenen voor meerdere gesprekken en zo een onderwerp van verschillende kanten benaderen. Zo is het mogelijk een 'vliegroute' uit te stippelen, door een gesprek aan te gaan met Lemi Ponifasio over zijn voorstelling Birds with Skymirrors, met Hester Bijl over de Delfly en met zoöloog David Lentink over vliegen. Of u praat met Lemi over zijn activisme op Samoa en gaat vervolgens naar ecologe Louise Vet die haarfijn kan uitleggen wat het economisch belang van globale duurzaamheid is.

Informatie en inschrijving
Toegang is gratis, maar vooraf inschrijven voor één of meer gesprekken is verplicht. Meer informatie is te vinden op de website van het Holland Festival. De namen van de deelnemende wetenschappers en kunstenaars en de tijdstippen waarop ze te spreken zijn vindt u op de website van het Holland Festival, zowel voor de middagsessie (17.15 uur - 18.35 uur ) als voor de avondsessie (20.15-21.35)

Het Trippenhuis
Kloveniersburgwal 29
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam




Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen