NCRV

Jeugdliefde bloeit op in Achter de voordeur

Ingezonden door NCRV op 16 mei, 2011 - 11:29



dinsdag 07 juni 2011 - 20:55 uur
Zender:
Nederland 2

Astrid Frieswijk uit Ede is begin 30 als de eerste verschijnselen van de erfelijke ziekte ADCA, een hersenaandoening die de motoriek aantast, zich openbaren. De ziekte gaat haar leven steeds meer bepalen maar ondanks alles blijft ze positief en ondernemend. Astrid werkt als buurtwerkster in een buurthuis. Na jaren neemt een studievriend, op wie ze vroeger verliefd was, via Hyves contact met haar op. Het feit dat zij ziek is verhindert niet dat de liefde weer in alle hevigheid opbloeit. De buren die binnenkijken zien Astrid regelmatig in een rolstoel voorbij komen, maar weten ze hoe de toekomst er voor haar uitziet?

De vrouw van de 80-jarige Piet van der Veldt uit Lelystad is kort geleden overleden. Ze hadden net hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Ze was al een paar jaar ziek en Piet heeft haar al die tijd thuis verzorgd. Hij mist haar verschrikkelijk en schrijft haar iedere dag een brief waarin hij rechtstreeks tegen haar praat. Hij heeft het gevoel dat ze op de een of andere manier nog aanwezig is. Een van de buren die komt binnenkijken wist wel dat zijn vrouw ernstig ziek was, maar het was haar tot haar grote schrik totaal ontgaan dat ze was overleden.

Wat is het verhaal van de buren bij jou in de straat? Weet jij wie je buurman écht is? Klopt het wel wat je van hem denkt? In deze nieuwe serie van NCRV's Achter de voordeur nemen buren weer een kijkje in elkaars huis en elkaars leven. Dat levert vaak bijzondere ontmoetingen op.
Programma:
Achter de voordeur
Website:
http://achterdevoordeur.ncrv.nl/