Ingezonden persbericht


FOR IMMEDIATE RELEASE
June 03, 2011

Floor Handjes
Netherlands-media@nycgo.com

'holland haring festival' in new york city
De haring komt eraan!

Amsterdam, 3 juni 2011 - Ook in New York is de Hollandse haring populair. Op dinsdag 7 juni begint het 'Holland Haring Festival' in de Grand Central Oyster Bar in New York. Het festival wordt feestelijk geopend met verse Hollandse Nieuwe waar bezoekers als eerste van mogen proeven. Het tweeënhalf week durende festival zal de haringfans doen watertanden en massaal richting de Oyster bar voeren.

Voor liefhebbers van 'maatjesharing' is het lange wachten eindelijk voorbij. De smakelijke delicatesse uit de Nederlandse wateren is vanaf 7 juni verkrijgbaar bij de Grand Central Oyster Bar in New York. Tijdens de openingsceremonie is het mogelijk de Hollandse Nieuwe als eerste te proeven. Het festival duurt van 7 tot en met 24 juni.

Al drie decennia lang is de Oyster Bar dé plek in Amerika voor de allereerste Hollandse haring van het seizoen. Dit is de tijd van het jaar waar haringliefhebbers het meest naar uitkijken. De haring wordt gevangen in de Noordzee en per vliegtuig vervoerd naar Amerika. De eerste lading haring in Amerika gaat rechtstreeks naar de Oyster Bar waar liefhebbers 17 dagen lang kunnen genieten van de heerlijke, smakelijke Hollandse delicatesse.

De Hollandse Nieuwe wordt geserveerd als haringfilet of salade met een hardgekookt eitje, zoete uit en bieslook. Uiteraard hoort daar ook een 'Hollandse Martini' bij van Ketel één wodka of Bols jenever.

Voor meer informatie over de Grand Central Oyster Bar ga naar http://www.oysterbarny.com. Voor meer informatie over New York als reisbestemming ga naar www.nycgo.com en volg ons op Facebook en Twitter

Over NYC & Company
NYC & Company is het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, opgericht met als doel om toerisme in de vijf stadsdelen van New York te optimaliseren, economische bloei te stimuleren en het positieve imago van New York wereldwijd te verspreiden.



Ingezonden persbericht