Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OPBRENGST TWEEDE VAATJE HARING NAAR CLINICLOWNS

dinsdag 7 juni Haringparty in IJmond, IJmuiden

Amersfoort, maandag 6 juni 2011 - Het eerste vaatje haring geniet doorgaans veel aandacht in de media. Maar wat weinig mensen weten, is dat het officiële tweede vaatje haring dat in IJmuiden wordt geveild, haar Scheveningse zusje qua opbrengsten reeds enkele jaren heeft benaderd en zelfs voorbijstreeft. Initatiefnemer achter de jaarlijkse IJmuidense Haringparty Ruud Nieborg heeft zijn "gezellige feestje voor vrienden" bewust niet al te veel in de landelijkse schijnwerpers willen zetten. Geboren vanuit de liefde voor de visserij is wat als een bescheiden onderonsje voor zijn vaste clientèle en regionale ondernemers begon, inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks vaste prik voor een grote groep genodigden uit de regio. Ieder jaar zoekt Nieborg meerdere doelen uit, waar hij de opbrengst aan schenkt. Dit jaar koos hij er samen met zijn team voor om slechts één doel te steunen: Stchting CliniClowns Nederland.

Foto: impressie van restaurant IJmond (http://www.restaurantijmond.nl/)

Nieborg omarmt de missie van CliniClowns en is, gesteund door een trouwe achterban, voornemens een hoge opbrengst te realiseren. Nieborg vroeg Steef Hammerstein, commercieel directeur van voetbalclub Telstar, om als veilingmeester op te treden. Hammerstein zal zijn uiterste best doen om de genodigden morgenmiddag rond 17.00u in restaurant IJmond te enthousiasmeren voor een zo hoog mogelijke bieding, ofwel donatie. De checque wordt direct na de veiling overhandigd aan Hans Geels, directeur van CliniClowns.

-EINDE BERICHT-

Over Stichting CliniClowns Nederland
CliniClowns biedt kinderen met een ziekte en handicap afleiding en plezier. De CliniClowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten hen gewoon weer even kind zijn. Momenteel spelen meer dan 65 professionele CliniClowns in ruim 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Wanneer de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn, kunnen kinderen nog steeds in de clownswereld terecht. Door de interactieve CliniClowns Speelkoffer in het ziekenhuis, de spannende online belevingswereld Neuzenroode.nl voor kinderen die thuis worden verzorgd en door verschillende clowneske evenementen voor kinderen en hun gezin. Een daarvan is de CliniClowns Theatertour, speciaal voor kinderen met een meervoudige en/of verstandelijke handicap. Op dit moment bereikt CliniClowns ongeveer 30% van alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. De komende jaren wil CliniClowns minimaal de helft van deze kinderen bereiken. Zodat nog meer kinderen met een ziekte en handicap gewoon weer even kind kunnen zijn.

Noot voor redactie,