Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

President van Sierra Leone bezoekt Africa Mercy

Freetown, Sierra Leone, 30 mei, 2011 - Op vrijdag 27 mei bezochten president Dr. Ernest Bai Koroma, Vice President Samuel Sam-Sumana, en minister van volksgezondheid, Mrs. Zainab Hawa Bangura het hospitaalschip de Africa Mercy. Hier kregen zij een warm welkom van de 450 bemanningsleden aan boord het hospitaalschip.

De speciale gasten kregen een uitgebreide rondleiding van het schip en de medische faciliteiten. De president ontmoette patiënten en hoorde hun levenveranderende verhalen. Na de rondleiding hield Mercy Ships chirurg Dr. Gary Parker een presentatie waarin voor en na foto's getoond werden van patiënten aan boord. President Koroma werd geraakt na het zien van de dramatische transformaties en zei,

"U heeft veel hoop gegeven aan veel mensen uit Sierra Leone. U heeft mensen behandeld met extreme aandoeningen. Ik spreek namens een land dat vooruit wil gaan als regering, en u heeft ons een geweldige dienst geleverd en ons geholpen met "capacity building". Wij danken u voor wat u gedaan heeft."

Het bezoek van de president viel tegelijk samen met de uitreiking van de Diamond Award voor Don Stephens, de stichter van Mercy Ships, voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Sierra Leone. De prijs werd uitgereikt door de Ambassade van Sierra Leone in Washington, D.C.

Sinds de aankomst van de Africa Mercy in februari 2011, heeft Mercy Ships meer dan 750 operaties uitgevoerd, meer dan 12,000 tandartsbehandelingen gedaan, en meer dan 500 mensen getraind in landbouw, geestelijke gezondheidszorg, en kerkleiders training. Mercy Ships zal tot december 2011 in Sierra Leone blijven.

President Koroma's afsluitende woorden waren, "U heeft met ons samengewerkt, heel hard samengewerkt om mensen blij te maken. U bent bereid om mensen hun normale levens weer terug te geven. Mensen die niet konden lopen, lopen nu. Het is een prachtig geschenk voor ons land. Namens de overheid, dank ik nogmaals de directeur, en alle leiders van Mercy Ships. Gods zegen voor u allen."

Mercy Ships
Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschip Africa Mercy. Mercy Ships is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships brengt hoop en genezing naar de vergeten armen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mercyships.nl.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht